"Жодних доказів немає". "Динамо" відповіло "Челсі" на звинувачення у расизмі

"Жодних доказів немає". "Динамо" відповіло "Челсі" на звинувачення у расизмі

Фото: facebook.com/fcdynamoua/

Кияни переконані в етичній поведінці своїх уболівальників.

Київське "Динамо" відреагувало на звинувачення "Челсі" в проявах расизму під час матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи в Києві.

"Динамо" глибоко стурбоване публічною заявою, яке опублікував "Челсі" про можливі дискримінаційні прояви під час матчу на НСК "Олімпійський".

Дійсно, під час післяматчевого дебрифінгу делегат УЄФА повідомив представникам "Динамо" про звернення офіційних осіб "Челсі" з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одоі чув "мавпячі крики" на свою адресу в другому таймі.

Представники "Динамо" відразу звернули увагу на те, що цю інформацію необхідно перевірити на достовірність і наявність конкретних доказів, які б свідчили про неприпустиму поведінку учасників матчу.

Особливо, зважаючи на те, що при наявності зазначених проявів, футболіст повинен був відразу звернутися до головного арбітра під час матчу відповідно до введеної в УЄФА трикрокової системи реагування на будь-які дискримінаційні прояви. Більше того, "Динамо" не мало і в даний час немає ніяких доказів, що такі вигуки мали місце.

Незважаючи на вищевказане, відповідні служби "Динамо" оперативно провели розслідування з приводу заявленого інциденту. Був переглянутий та проаналізований повний відеозапис поведінки уболівальників із зазначеного футболістом "Челсі" сектора. Однак не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів.

Більш того, згідно з рапортами офіційних осіб УЄФА, отриманих 18 березня 2019 року, ні Делегат матчу, ні Офіцери безпеки УЄФА, ні арбітри матчу і спостерігач арбітражу, ні навіть спостерігач ФАРЕ  не чули таких вигуків і взагалі проявів расистської або дискримінаційної поведінки", - йдеться в заяві на офіційному сайті "Динамо".

Київський клуб наголосив, що боротьба з расизмом є одним з його головних пріоритетів.

"Ні расизму" - це не просто популярний лозунг, а один з ключових пріоритетів роботи "Динамо", яке повністю поділяє принцип нульової терпимості до будь-яких проявів дискримінації на стадіоні і за його межами", - сказано в заяві "біло-синіх".

Нагадаємо, що зустріч "Динамо" - "Челсі" завершилася розгромною перемогою підопічних Маурісіо Саррі з рахунком 5:0. Тепер лондонці зіграють в чвертьфіналі другого за престижністю клубного турніру Європи. Там їхнім суперником буде празька "Славія".

Повʼязані теми:

Наступна публікація