ЗМІ назвали ймовірну причину, чому Шевченко пішов зі збірної України

ЗМІ назвали ймовірну причину, чому Шевченко пішов зі збірної України

Фото: Associated Press

Про мотиви такого рішення можна лише здогадуватися.

У перший день серпня Андрій Шевченко шокував футбольну спільноту заявою, що залишає посаду головного тренера збірної України. Українська асоціація футболу (УАФ) досі офіційно не повідомила про відставку 44-річного фахівця.

Тим часом уболівальники та журналісти не розуміють, що могло стати причиною раптового відходу керманича "синьо-жовтих". У соцмережах вони активно діляться думками про сенсаційну новину та обговорюють період роботи Шевченка у збірній.

У ЗМІ ж висувають різні версії несподіваного відходу Шевченка. Видання UA-Футбол, посилаючись на власні джерела, стверджує, що таких причин щонайменше дві.

По-перше, Шевченко не хоче розгубити репутацію тренера під час відбору до ЧС-2022. На старті кваліфікації збірна України тричі зіграла внічию, зокрема з Казахстаном та Фінляндією, що погіршило її шанси на потрапляння у фінальну частину мундіалю.

Другою причиною є фінансове питання. За інформацією джерела, Шевченко та його штаб залишились незадоволені бонусом за результат на Євро-2020. Враховуючи виплати УЄФА асоціаціям за виступи на Чемпіонаті Європи, Шевченко розраховував на більшу винагороду. Нагадаємо, на Євро-2020 збірна України заробила 16 мільйонів євро - це восьмий результат на турнірі.

  • Шевченко очолював "синьо-жовтих" від літа 2016 року. Його контракт був чинним до кінця 2022-го.
  • Під керівництвом Шевченка національна команда провела 52 матчі, в яких здобула 25 перемог, 13 разів зіграла внічию та зазнала 14 поразок.

Як писав ТСН Проспорт, окрім Шевченка зі збірною та її вболівальниками попрощався італійський помічник керманича "синьо-жовтих" Андреа Мальдера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація