Зозуля про образи з боку іспанських фанатів: Скоро скажуть, напевно, що я гей

Зозуля про образи з боку іспанських фанатів: Скоро скажуть, напевно, що я гей

Фото: twitter.com/albacetebpsad

Виявляється, на розбірки навіть збиралися їхати українські фанати.

Форвард іспанського "Альбасете" Роман Зозуля прокоментував нещодавній інцидент, який трапився у грі внутрішньої першості.

Фанати "Райо Вальєкано" вигукували образливі слова на адресу українця, а також назвали його "комуністом".

Про чергову витівку з боку іспанських фанатів Зозуля розповів в інтерв'ю Профутболу.

"Коли все починалося - був фашистом. Потім вони почали розкривати мій Facebook, і я вийшов нацистом. Нещодавно я став расистом, а сьогодні мені сказали, що я комуніст. Самі розібратися не можуть. Скоро скажуть, напевно, що я гей.

В принципі, в кожній грі так. Гравців налаштували вболівальники, їм сказали провокувати мене. Тому навіть футболісти суперника почали обзивати. Більше я відчував, коли грали на виїзді з ними. В принципі, більше думав не їхати туди. Але гравці підтримали, поговорив з усіма і всі сказали їхати. Коли 30 тисяч співають пісні про тебе, то воно дає силу.

Ультрас з Києва, Дніпра і харківського "Металіста" збиралися приїхати, але я побоявся за здоров'я уболівальників "Райо Вальєкано". Вони вже зібрали склад, але я попросив їх не їхати", - сказав Зозуля.

"Спершу я був фашистом, а тепер уже комуніст”: Роман Зозуля - про конфлікт із фанатами Райо Вальєкано

"Спершу я був фашистом, а тепер уже комуніст”: Роман Зозуля - про конфлікт із фанатами Райо Вальєкано

Це вже не перший інцидент між фанатами "Райо Вальєкано" та Зозулею.

Поєдинок між цими колективами в рамках першого кола, який відбувся 15 грудня 2019 року, був зупинений саме через образи на адресу Романа. Фанати "Райо Вальєкано", в який свого часу переходив Зозуля, називали його "нацистом". Через це гравці "Альбасете" відмовилися виходити на другий тайм матчу.

Догравання зустрічі "Райо Вальєкано" - "Альбасете" призначили на 19 лютого, але тепер, на період розгляду справи в Лозанні, попереднє рішення Королівської іспанської футбольної федерації призупинене. Нова дата та час догравання невідомі.

У 2017 році Зозуля став гравцем "Райо Вальєкано", але не провів жодного матчу за клуб, фанати "Райо" влаштовували протест проти нього. Їм не подобається те, що Роман допомагав через свій благодійний фонд українській армії на Донбасі. Тим часом деякі фанати "Райо" воювали на Донбасі проти України.

  • Цього сезону на рахунку Зозулі 27 матчів, три забиті голи та одна результативна передача.

Повʼязані теми:

Наступна публікація