13 фактів того, що фінансова криза у Росії стане початком кінця Путіна

13 фактів того, що фінансова криза у Росії стане початком кінця Путіна

Криза може стати кінцем володарювання Путіна / Фото: Reuters

Іноземне видання оприлюдлино причини, що можуть спровокувати закінчення правління президента РФ.

У зв'язку з економічною кризою життя в Росії значно погіршилося. Така зміна негативно вплинула на ставлення росіян до Володимира Путіна.

Британське видання Metro оприлюднило 13 причин, чому фінансовий колапс може кардинально змінити ситуацію в Росії, а також позицію Путіна на політичній арені.

1. Поступове зникнення впевненості у федеральному правлінні

Після того, як російський "непорушний" рубль знецінився вдвічі вперше за останні 16 років, ніхто не хоче інвестувати у Росію. Центробанк уже більше не може утримувати курс національної валюти.

Така ситуація стала причиною недовіри до федеральної системи правління державою.

2. Дивний анонс прес-конференції

Ця лякаюча реклама чергової прес-конференції Путіна демонструє жорстокі сцени в Україні та палаючий Європейський прапор: це може бути попередженням про майбутні плани агонізуючого президента РФ.

3. Путін погрожує відправити ядерну зброю в Україну

Не звертаючи уваги на санкції з боку країн Заходу, президент РФ хоче розмістити ядерну зброю у Криму. За словами міністра іноземних справ Росії його країна може розпоряджатися ядерним арсеналом на своїй території як забажає.

Відправлення ядерної зброї на півострів стане ще одним знаком, особливо у зв'язку із тим тиском на Путіна через падіння рубля.

4. Америка вводить все нові і нові санкції

Президент США підписав черговий пакет антиросійських санкцій, направлених проти оборонного комплексу РФ.

5. Політична ізоляція

Наразі Росія знаходиться у стані певної політичної ізоляції: введення санкцій, виключення країни з G8. Варто лише згадати саміт Великої двадцятки, який спровокував багато жартів стосовно "самотності" лідера РФ.

6. Скорочення робочих місць

Все більше і більше росіян втрачають робочі місця через фінансову кризу у країни. Нещодавно Газпром повідомив про масове скорочення робочого персоналу. Роботу втратило близько 400 тисяч людей.

7. Падіння цін на нафту

Для Росії половина прибутку якої залежить від продажу газу та нафти, падіння цін на чорне золото стало серйозним ударом. Країна втратила величезні суми прибутку.

8. Apple закрив свої магазини в Росії

Шоком для користувачів IPhone та IPad стало закриття он-лайн магазинів електронного гіганта у РФ. Причиною закриття представники Apple назвали перегляд цін у магазинах.

9. "Злетіли" ціни на продукти

З падінням курсу рубля росіяни вимушені платити за харчі шалені гроші. Анітрохи не допомагають складній ситуації заборони РФ на ввіз продуктів з Європи. За останній місяць продуктова інфляція у Росії збільшилася на 12,6%.

10. Кілометрові черги в обмінниках валют

Перелякані такою нестабільністю державної валюти росіяни намагаються якнайшвидше перевести свої заощадження в іноземну валюту.

11. Гроші у тачках

Якщо падіння рубля не припиниться, ситуація може повернутися у минуле, коли хліб купляли за мільйони рублів. Або як у Зімбабве доведеться перевозити гроші у тачках.

12. Кім Чен-Ин тепер дружить з Росією

Попри політичну ізоляцію, у Росії ще залишаються союзники: Індія, Китай, Сирія, Білорусь, Іран, а тепер, можливо, і Північна Корея. Нещодавно президент Росії запросив до Кремля лідера КНДР, країни, через яку зупинився "ядерний діалог".

13. Кінець Путіну чи ні?

Наведені вище причини викликають у росіян зникнення беззаперечної віри у свого лідера. "Ми втратили відчуття, що Путін – чарівник, який може все контролювати", - каже Московський Комсомолець.

Та невідомо, чи загнаний в кут "ведмідь" втече, чи стане ще більш небезпечним в останній агонії.

Нагадаємо, що цього тижня президент РФ дав підсумкову прес-конференцію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація