15 млн доз COVID-вакцини від Johnson & Johnson зіпсували на заводі в США

15 млн доз COVID-вакцини від Johnson & Johnson зіпсували на заводі в США

Фото: Associated Press

Помилка співробітників заводу може призвести до затримки поставок COVID-препаратів від J&J.

У США співробітники заводу в Балтіморі, штат Меріленд, помилилися під час змішування інгредієнтів вакцини від COVID-19, зіпсувавши близько 15 мільйонів доз препарату від компанії Johnson & Johnson.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що інцидент стався на підприємстві Emergent BioSolutions, виробничого партнера Johnson & Johnson і AstraZeneca. Брак вакцин там пояснили людською помилкою, а Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) розпочало перевірку.

У J&J тим часом заявили про те, що партія лікарської речовини не пройшла перевірку якості, пише Bloomberg.

"Під час контролю якості виявлена одна партія лікарської субстанції, яка не відповідає стандартам якості", - наголосив представник компанії Джейк Сарджент, додавши, що ця партія не дійшла до подальших етапів виробничого процесу.

Зауважується, що дози, які раніше розподілили між американськими медустановами, - безпечні. Їх виготовили на потужностях Johnson & Johnson в Нідерландах, а вже в наступні місяці партії вакцини мали б надходити з Балтімора. У виданні припускають, що помилка співробітників заводу призведе до затримки поставок COVID-препаратів на час розслідування FDA. 

Johnson & Johnson посилила контроль над роботою Emergent BioSolutions, щоби уникнути подальших провалів якості.

Нагадаємо, що розробка J&J, на відміну від щеплень Pfizer та Moderna, які потребують двох доз з інтервалом у три-чотири тижні, вимагає лише однієї ін'єкції. Вакцина J&J також може впродовж кількох місяців зберігатися в звичайному холодильнику, тоді як дві інші вимагають "суперхолоду".

27 лютого Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) надало дозвіл на екстрене використання вакцини від COVID-19, розробленою компанією Johnson & Johnson, для людей від 18 років.

Як повідомлялося, президент Джо Байден хоче, щоби в США вакцинували 200 млн людей до травня.

Новини світу: протягом року вакцини першого покоління стануть неефективними

Новини світу: протягом року вакцини першого покоління стануть неефективними

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація