21 штат США зазнав атак з боку російських хакерів на виборах 2016 року

21 штат США зазнав атак з боку російських хакерів на виборах 2016 року

Фото: Reuters

Одним з них був "ключовий штат" Вісконсін.

21 штат Сполучених Штатів Америки зазнав атак з боку російських хакерів під час виборів президента 2016 року.

Про це у п'ятницю повідомив Департамент внутрішньої безпеки США (DHS), передає Reuters.

Український хакер став свідком російського втручання в американські вибори

Український хакер став свідком російського втручання в американські вибори

У відомстві не назвали штати, які зазнали атак хакерів, але одним із них був Вісконсін – один з ключових штатів на виборах. Про це повідомив адміністратор виборчої комісії штату Майкл Хаас.

За його словами, DHS повідомив, що "російські урядові хакери" атакували системи реєстрації виборців 21 штату у 2016 році. Хакери досліджували "інфраструктуру виборчої мережі, пов'язаної з Інтернетом, ймовірно, шукаючи в ній певні вразливості, такі як доступ до баз даних виборців, але спроба експлуатувати вразливі місця була невдалою", - сказав Майкл Хаас.

Пізніше спробу втручання у виборчі системи підтвердили у штатах Алабама, Колорадо, Міннесота, Коннектикут, Огайо і Вашингтон.

Департамент внутрішньої безпеки у червні повідомив Конгресу США, що під час президентських виборів 2016 року 21 штат зазнав атаки з боку хакерів, але немає жодних доказів того, що результатами виборів маніпулювали.

Нагадаємо, комітет з етики Мін'юсту США схвалив спецпрокурора Роберта Мюллера для розслідування справи про втручання РФ в американські вибори.

Уже екс-радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн і адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримали повістки від Комітету з розвідки палати представників США у справі про розслідування втручання РФ у вибори.

Розслідування триває вже доволі давно. На початку грудня 2016 року в ЦРУ заявили, що Росія навмисно здійснювала кібератаки під час виборчої гонки, аби допомогти Дональду Трампу виграти вибори, а не для того, щоб підірвати довіру до виборчого процесу країни. У розвідці встановили особистості тих, хто був тісно пов'язаний з російським урядом та зливав WikiLeaks тисячі повідомлень демократів, включаючи пошту голови передвиборної кампанії Гілларі Клінтон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація