24 країни домовилися про створення бази осіб, які причетні до хіматак

24 країни домовилися про створення бази осіб, які причетні до хіматак

Фото: Reuters

«Злочинці, які несуть відповідальність за застосування варварської зброї не залишаться безкарними», - заявив очільник МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Коаліція з 24 країни домовилася про обмін інформацією про факти застосування хімзброї та складання спільної бази осіб, причетних до цих злочинів.

Про це пише Укрінформ.

«Злочинці, які несуть відповідальність за застосування варварської зброї не залишаться безкарними», - заявив під час засіданнях глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Він також висловив жаль щодо того, що «неможливо досягти міжнародного згоди в засудженні Сирії в Раді Безпеки ООН і в Організації із заборони хімічної зброї».

Нагадаємо, що Франція ввела санкції на 25 підприємств і керівників, яких підозрює в причетності до сирійської програмі розробки і створення хімічних озброєн». Під санкції потрапили сирійські, а також французькі, ліванські і китайські фірми.

Вашингтон відреагував на інформацію про можливу чергову хіматаку в Сирії

Вашингтон відреагував на інформацію про можливу чергову хіматаку в Сирії

Нагадаємо, що раніше США звинуватили РФ в прагненні приховати наявні дані про застосування сирійським урядом хімзброї в Східній Гуті.

"На цьому тижні ми отримали ще одне повідомлення про те, що режим (президента Сирії Башара) Асада використовував хлор проти свого власного населення. (...) Не є збігом, що напад з використанням хлору на цьому тижні відбулися в тому ж місці, де режим Асада намагається домогтися військової перемоги. Ми знаємо, що режим Асада вдається до цієї жорсткої тактики для того, щоб відбити території", - сказала постпред США при ООН Ніккі Гейлі, виступаючи на засіданні РБ ООН.

Повʼязані теми:

Наступна публікація