250 британських детективів відтворили приблизну хронологію подій у день отруєння Скрипалів

250 британських детективів відтворили приблизну хронологію подій у день отруєння Скрипалів

Фото: Reuters

Нині у Солсбері залишається сто правоохоронців.

Британські силовики у рамках розслідування отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії відновили приблизну послідовність подій у день отруєння.

Про це йдеться у звіті на сайті Скотланд-Ярду.

Згідно з повідомленням, події в Солсбері 4 березня були безпрецедентними, що викликало "одне з найбільших і найскладніших розслідувань британської контррозвідувальної поліції".

Зауважимо, що приблизна послідовність подій відновлена на основі свідчень самих Скрипалів та показань свідків, тому таймінг є нечітким.

Донька колишнього шпигуна Юлія Скрипаль прибула до Лондона з Москви у суботу, 3 березня, о 14:40 за місцевим часом.

Наступного дня близько 9:15 автомобіль її батька бачили на Лондон-роуд, Черчілль-вей-норт і Уілтон-роуд.

Пізніше 13:30 машину помітили на Девізес-роуд на шляху до центру міста.

Далі Скрипалі припаркували авто і попрямували до пабу Bishops Mill у центрі Солсбері.

О 14:20 вони почали обідати в ресторані Zizzi, з якого вийшли о 15:35.

За 40 хвилин, о 16:15, до екстреної служби надійшов дзвінок від місцевого жителя. Поліцейські, які прибули на виклик, виявили постраждалих Скрипалів на лавці неподалік від ресторану.

Донька Скрипаля вперше дала інтерв'ю перед камерами після отруєння

Донька Скрипаля вперше дала інтерв'ю перед камерами після отруєння

"Протягом останніх трьох місяців 250 детективів брали участь у ретельному розслідуванні спроби вбивства Скрипалів.

Зараз у Солсбері залишаються 100 співробітників, які опрацьовують наявні докази та вивчають усі можливі причини злочину, щоб виявити відповідальних осіб", - йдеться у звіті.

«Нині (5 червня - ред.) у Солсбері було преведено 176 обшуків, складено понад 900 звітів, співробітники контртерористичної мережі поліції разом із фахівцями з ідентифікації зображень уже переглянули більше 4 тисяч годин записів відеоспостереження", - резюмували у Скотланд-Ярді.

Нагадаємо, 23 травня дочка колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля Юлія дала перше інтерв'ю після одужання. Вона сказала, що одужання після отруєння нервово-паралітичним газом було довгим і важким, і що надалі хотіла б повернутися в Росію.

18 травня екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, отруєного нервово-паралітичним речовиною на початку березня у Великій Британії, виписали з госпіталю Солсбері.

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка заявила, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталася з її чоловіком". Як відомо, він помер у 2006 році в результаті отруєння полонієм.

14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією низка країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану. Організація із заборони хімічної зброї дійшла висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний російський екс-розвідник Сергія Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердила російське походження "Новачка".

Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація