Священник, який травмував дитину на хрещенні, усунутий. Але у нього є виправдання

Священник, який травмував дитину на хрещенні, усунутий. Але у нього є виправдання

Своєї провини він не бачить.

Ігумен Фотій (Нечепоренко) з Гатчини, який під час хрещення однорічної дитини силоміць занурював її у воду, пояснив свою методику 26-річним досвідом.

Про це пише "Фонтанка".

Священнослужитель здивувався претензіям матері дитини стосовно того, що немовля нібито отримало синці та садна, і заявив, що від його дій малюк не травмувався - "води немовля не наковталося, об стінки купелі не вдарилося". Ігумен також розповів, що дитина була вже такого віку, що її слід занурювати в купіль, оскільки лише хрещення із "зануренням" вважається справжнім.

"А що, власне, сталося? Це просто підвищені емоції матері, вона виявилася людиною невоцерковлених і не готова до хрещення. За правилами православної церкви немовля тричі з головою слід занурювати у воду, я це і зробив. Я 26 років служу і завжди намагаюся так хрестити", - сказав він.

Разом з тим, як йдеться на сайті Гатчинської єпархії Російської православної церкви (РПЦ), священника вже усунули на рік від служіння в церкві. В єпархії також перепросили у батьків малюка. Єпископ Митрофан висловив надію, що цей інцидент не стане перешкодою для духовного життя дитини та її батьків.

"Указом Преосвященнішого єпископа Гатчинського і Лузького Митрофана ігумен Фотій забороняється в священнослужінні строком на один рік, без права носіння ряси, хреста і права благословляти, хрестити, приймати сповіді", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Мережі з'явилося відео, кадри якого свідчать, що у Марієнбурзькому покровському храмі під час таїнства хрещення була травмована дитина. Ігумен Фотій (Нечепоренко) з силою занурював дитину у воду під нестямні крики матері і самого малюка. На кадрах також видно, як священнослужитель не дає жінці забрати дитину назад.

Під час хрещення у російському православному храмі священник травмував маля

Під час хрещення у російському православному храмі священник травмував маля

Повʼязані теми:

Наступна публікація