27 день "шатдауна": Держдеп закликав своїх працівників повернуться до роботи

27 день "шатдауна": Держдеп закликав своїх працівників повернуться до роботи

Фото: Associated Press

Більшість співробітників, йдеться в повідомленні Держдепу, повинні повернутися до роботи 22 січня, деякі - 20 січня.

Держдепартамент США закликав своїх співробітників в США і за кордоном повернутися до роботи, незважаючи на призупинення фінансування частини роботи держустанов з кінця грудня.

Про це повідомляє The Hill.

У Держдепартаменті тривають заходи, щоб отримати додаткові кошти на оплату праці своїх працівників. Більшість співробітників, йдеться в повідомленні Держдепу, повинні повернутися до роботи 22 січня, деякі - 20 січня. Держдеп обіцяє оплатити роботу працівників за другий період 2019 року (період триває два тижні, його початок змінюється в залежності від відомства), і надалі спробувати знайти кошти на оплату наступних періодів.

Нагадаємо, що в США вже 27 день поспіль частково припинена робота уряду.

Пропозиція Трампа профінансувати стіну на кордоні з Мексикою стала причиною розбрату в уряді

Пропозиція Трампа профінансувати стіну на кордоні з Мексикою стала причиною розбрату в уряді

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відмовився поступатися багатомільярдною ініціативою щодо побудови стіни на кордоні з Мексикою, щоб зупинити урядовий "шатдаун" в США. Трамп переконаний, що тисячі людей, які вимушено припинили працювати через "шатдаун" в Сполучених Штатах, також хочуть, щоб стіна була побудована. Лідер демократів в Сенаті Чарльз Шумер заявив, що Трамп повинен відмовитися від стіни – чітко і просто", щоб вивести уряд з "шатдауна".

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США Дональда Трампа виділити 5 млрд доларів на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковані. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Більша частина з них пішла на вимушений неоплачувану відпустку.

Припинення фінансування федеральних структур на Різдво призвело до хаосу в кінці 2018 року, який доповнився різким падінням фондових ринків, внутрішньопартійним загостренням через звільнення міністра оборони Джеймса Меттіса, виведенням військ з Сирії, а також розслідуванням спеціального прокурора ФБР Роберта Мюллера.

Повʼязані теми:

Наступна публікація