7 країн Латинської Америки засудили застосування хімзброї в Сирії

7 країн Латинської Америки засудили застосування хімзброї в Сирії

Фото: Reuters

Країни закликали всі сторони, які втягнені в сирійський конфлікт, "виявити максимальну розсудливість".

Сім країн Латинської Америки виступили з осудом застосування хімічної зброї в Сирії проти цивільних осіб, особливо дітей.

Про це інформує російська служба ВВС.

У спільній заяві керівники Аргентини, Чилі, Колумбії, Мексики, Парагваю, Перу і Уругваю закликають всі сторони, втягнені в сирійський конфлікт, "виявити максимальну розсудливість".

Латиноамериканські країни закликали уникати ескалації конфлікту і шукати політичне рішення за посередництва ООН.

Нагадаємо, сирійський Ідліб постраждав від газової атаки: серед десятків загиблих були діти. Під час авіаударів було випущено токсичний газ. Через газ багато людей задихнулись або втратили свідомість, у деяких з рота йшла піна.

Проте за іншими даними, померлих може бути близько сотні, поранених - понад 150. Джерела серед лікарів та інші активісти підтвердили, що один з передмість Хан-Шейхуна було обстріляно матеріалами, схожими на газ. Він викликає задуху і інші симптоми, такі як прискорене дихання, звуження сітківки, блідість, загальний спазм тощо.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що хімічна атака у Сирії в місті Хан Шейхун виникла через виток газу на складах сирійських повстанців після того, як їх авіація обстріляла війська сирійського уряду.

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація