7-річна дівчинка зазнала жахливих опіків від татуювання хною

7-річна дівчинка зазнала жахливих опіків від татуювання хною

7-річна дівчинка зазнала жахливих опіків від татуювання хною

Фото: Facebook/Sylvia Gulliver

Увага: кадри можуть вас вразити.

Татуювання "хною", яке у Єгипті під час відпочинку з родиною семирічній Медісон Гуллівер зробили у спа-центрі готелю, викликало жахливі опіки.

Про це родина розповіла у інтерв'ю у ранковій програмі Good Morning Britain.

Усі вважають татуювання хною безпечною альтернативою для тих, хто не готовий зробити справжнє татуювання. Однак чорна фарба хни є абсолютно небезпечною. Про це на власному досвіді дізналася родина з міста Ньюпорт, Англія.

Дівчинка відпочивала у Єгипті разом з батьками та братом. Їй зробили татуювання на руці "чорною хною". Коли вона повернулася додому у Британію, шкіра під малюнком почала дуже свербіти. Батьки відвезли дівчинку до лікарні. Лікарі спочатку не могли визначити, що саме трапилося. Потім зрозуміли, що це хімічний опік.

Експерти зазначають що "чорної хни" не буває. Хну виготовляють з рослин і вона не буває такого кольору. "Чорна хна" може містити велику кількість парафенілендіаміну, дуже токсичного хімікату. Батьки дівчинки закликають краще не ризикувати здоров'ям дітей і відмовитися від такого татуювання.

Увага: кадри можуть вас вразити.

Родина хвилюється, чи не залишаться шрами на тілі дівчинки на усе життя. На відео (секунди 00:23-00:36) добре видно, наскільки уражена шкіра дитини.

Як повідомила у коментарі ТСН.ua мама дівчинки, Медісон вже почувається краще.

Подібний випадок вже траплявся в Україні. Літня розвага обернулася для восьмирічної дівчинки тривалим лікуванням. Їй на плече нанесли зображення панди "чорною хною", проте поступово там виник малюнок із пухирців.

Малюнок «хною» відправив дівчину у лікарню

Малюнок «хною» відправив дівчину у лікарню

Нагадаємо, нещодавно в Австралії невідомі морські істоти перетворили ноги юнака на криваве місиво. Хлопцеві довелося лягати в лікарню, щоб зупинити кровотечу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація