У Путіна відреагували на порівняння футбольного ЧС у Росії з гітлерівською Олімпіадою

У Путіна відреагували на порівняння футбольного ЧС у Росії з гітлерівською Олімпіадою

Фото: Reuters

У Кремлі вважають заяву глави МЗС Британії Джонсона образливою.

Слова міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона, що Росія використовує чемпіонат світу з футболу як PR-хід в стилі Гітлера і Олімпійських ігор 1936 року, є огидними і неприпустимими.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пишуть "РИА Новости".

"Абсолютно огидна заява, вона не личить міністру закордонних справ країни, будь-якої країни. Безумовно вона є образливою і неприпустимою", - наголосив він.

Зауважимо, Олімпіада 1936 року відбулася в Берліні під час правління в Німеччині нацистів. Це була остання Олімпіада перед Другою світовою війною. Нацистський режим перетворив її у величезне пропагандистське шоу, покликане продемонструвати досягнення Німеччини в епоху Гітлера.

Нагадаємо, напередодні, 21 березня, на засіданні парламентського комітету з міжнародних справ член комітету депутат від Лейбористської партії Ян Остін заявив: "Путін збирається використовувати його (чемпіонат світу з футболу - ред.), як Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року, як PR-хід", - сказав він, уточнивши, що любить футбол, але сама думка про те, що кубок світу переможцю буде вручати Путін, його лякає.

Своєю чергою Джонсон погодився з Остіном: "Боюсь, що це абсолютно вірно. Так, ваш опис того, що буде відбуватися в Москві на Чемпіонаті світу, на всіх стадіонах... Так, я думаю, що порівняння з 1936 роком тут абсолютне доцільне".

Повʼязані теми:

Наступна публікація