Аеропорт Будапешта закрили на кілька годин після інциденту з контейнером з Росії - ЗМІ

Аеропорт Будапешта закрили на кілька годин після інциденту з контейнером з Росії - ЗМІ

Фото: Reuters

Ніхто з пасажирів не постраждав.

Один з терміналів аеропорту Будапешта був закритий на три години через інцидент з контейнером, привезений з Росії. У ньому містилася радіоактивна речовина, повідомляє Reuters з посиланням на владу Угорщини.

За словами представників аеропорту, через закриття терміналу були затримані вісім рейсів. Представник управління з надзвичайних ситуацій Угорщини Мартон Хайду зазначив, що ніхто з пасажирів не постраждав. Він також додав, що шкідливі для здоров'я речовини не потрапили у довкілля.

Перевірка була проведена через перегрітий контейнер, в якому містився ізотоп іридію. Речовину було замовлено угорською компанією в російському місті Димитровграді. Контейнер перебував на борту літака, що прилетів в Будапешт зі Стамбула.

За отруєнням Скрипалів у Солсбері могли стояти дві групи з Росії

За отруєнням Скрипалів у Солсбері могли стояти дві групи з Росії

За словами представника компанії Izotop Intezet Kft, підвищення температури у разі транспортування подібних матеріалів — нормальне явище.

Нагадаємо, у Британії двох осіб - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс - знайшли без свідомості в місті Еймсбері. Як з'ясувалося, вони отруїлися в результаті дії нервового агента "Новачок", який раніше був використаний проти екс-розвідника Сергія Скрипаля. Подруга Роулі Дон Стерджесс в ніч проти понеділка, 9 липня, померла в лікарні. Роулі вижив і розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон під виглядом дорогих парфумів, в якому, як згодом з'ясувалося, перебував "Новачок".

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною. За словами британських правоохоронців, вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною "Новачок", а організатором замаху була Росія.

Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

14 березня прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова у країну з-за отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація