Африка страждає: Ґрета Тунберґ вважає, що вплив кліматичних змін на материк недооцінюють

Африка страждає: Ґрета Тунберґ вважає, що вплив кліматичних змін на материк недооцінюють

Фото: facebook.com/gretathunbergsweden/

Активістка скликала прес-конференцію.

Ініціаторка руху "П'ятниці для майбутнього", який з'явився у серпні 2018-го року та надихнув мільйони школярів в усьому світі вимагати від своїх урядів дій щодо зміни клімату, Ґрета Тунберґ у Стокгольмі скликала прес-конференцію, у якій взяли участь активісти з Африки, повідомляє ВВС.

17-річна активістка сказала, що хотіла б привернути увагу до того, як кліматичні зміни впливають на жителів материка, адже досі "вони є дуже недооціненими". 

У прес-конфереції взяли участь, зокрема, активістки Ванесса Накате з Уганди, Аяха Мелітафа з ПАР та Макенна Муйгай з Кенії, а також Ндоні Макуну, кліматолог у Південній Африці. 

"Африка страждає від негативного впливу кліматичних змін. Є чимало причин, чому це відбувається, від вирубки лісів до поганої енергетичної політики, - заявила Муйгай. - Прикладом є нашестя сарани у Східній Африці, яке незабаром призведе до нестачі харчів. Сумно, що чимало африканців не знають, чому так відбувається, оскільки не мають необхідних знань та не готові до наслідків".

Про те, що мешканців Африки важко переконати зосередитися на кліматичних змінах, сказала 17-річна активістка Аяха Мелітафа.

"Ми стикаємося з такою кількістю соціально-економічних криз одночасно. З ксенофобією, ґендерним насильством, бідністю та безробіттям. Тому "Глобальній Півночі" потрібно зрозуміти, що ми стикаємося з багатьма проблемами і саме це може бути причиною того, що ми так повільно діємо проти зміни клімату", - додала дівчина. 

Нагадаємо, Африка потерпає від наймасштабнішої за останні десятиліття навали сарани. Найбільше дісталось Ефіопії, Кенії та Сомалі – комахи спустошили там сотні тисяч гектарів полів. В ООН застерігають, що це може обернутися масовим голодом, тож закликають міжнародну спільноту не стояти осторонь і допомогти країнам Африки в боротьбі з лихом. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація