Акумулятори для зниклого аргентинського підводного човна закупили з порушеннями

Акумулятори для зниклого аргентинського підводного човна закупили з порушеннями

Фото: ТСН

ВМС могли придбати акумулятори з простроченим гарантійним терміном.

Міністерство оборони Аргентини провело розслідування і з'ясувало, що ВМС допустили порушення при закупівлі акумуляторів для зниклої субмарини San Juan.

Про це повідомляє газета La Nacion.

Розслідування відбувалося в 2015-2016 роках. ВМС порушували нормативні та експлуатаційні періоди для ремонту субмарини і заміни акумуляторів. За даними Міноборони, закупівля акумуляторів для підводного човна могла бути зроблена в інтересах певних постачальників. Не виключено, що ВМС могли придбати акумулятори з простроченим гарантійним терміном.

"Контракти не відповідають адміністративній процедурі. Також вони підтверджують, що військовий персонал, відповідальний за контракти, міг брати участь у незаконних оборудках в інтересах компаній Hawker Gmbh і Ferrostaal AG", - цитує газета витяг з документів оборонного відомства.

Тисячі військових шукають підводний човен, який загубився біля берегів Аргентини

Тисячі військових шукають підводний човен, який загубився біля берегів Аргентини

Управління генерального контролера Аргентини також підтвердило порушення при закупівлі акумуляторів для підводного човна.

Нагадаємо, що зв'язок з аргентинською субмариною зник 15 листопада. Підводний човен, який побудований в Німеччині, переходив з бази ВМС Ушуая на півдні Аргентини до місця базування в Мар-дель-Плата на південь від Буенос-Айреса.

На борту корабля перебувають понад 40 осіб . Під час останнього сеансу зв'язку він перебував в 400 кілометрах від берегів Патагонії.

До пошуків підводного човна підключилися представники кількох країн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація