Алієва переобрано на посаду президента Азербайджану - результати екзит-полів

Алієва переобрано на посаду президента Азербайджану - результати екзит-полів

Фото: Getty Images

Він набрав абсолютну більшість голосів за попередніми даними.

Нинішній президент Азербайджану Ільхам Алієв отримав понад 82% голосів на дострокових президентських виборах в Азербайджані.

Про це повідомляють дані екзит-полів, передає APA.az.

"Ми підвели підсумок на підставі 80 тисяч анкет. Протягом дня кожну годину анкети витягали з урн і голоси підраховувалися. В анкетах містилися питання, в тому числі пов'язані з виборчим процесом. Виборча активність протягом дня склала 68,7%. Екзит-пол завершився успішно", - йдеться у повідомленні.

Так, Ільхам Алієв отримав 82,71% голосів виборців, на другому місці - кандидат від "Народного фронту цілісного Азербайджану" Гудрат Гасангулієв з 4,23% голосів. Трійку лідерів завершує депутат Міллі меджлісу (парламент - ред.) Захід Орудж. 

Ільхам Алієв займає посаду президента Азербайджану від жовтня 2003 року. Його батько, Гейдар Алієв, був лідером держави від 1993 року до 2003, а до цього був головою КГБ Азербайджанської РСР, першим секретарем Комуністичної партії країни. 

Президент Алієв за власною волею переніс голосування з 17 жовтня на 11 квітня цього року. Причини він не пояснив, однак опозиційні сили відмовилися брати в них участь, назвавши вибори "фарсом".

Повʼязані теми:

Наступна публікація