Альтернатива Росії: Білорусь веде переговори з Іраном про постачання нафти - Лукашенко

Альтернатива Росії: Білорусь веде переговори з Іраном про постачання нафти - Лукашенко

Фото: president.gov.by

Білоруський уряд шукає заміну російській нафті.

Білорусь шукає альтернативу російській нафті і веде переговори з Іраном про постачання "чорного золота".

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко, виступаючи із зверненням до парламентарів, передає БЕЛТА.

"Зараз ми ведемо переговори з Іраном, який просто метається в пошуках, куди поставити нафту. І готовий нам знижувати ціну, аж до того, що ми їм надамо всі можливості на Мозирському або іншому заводі: переробляйте свою нафту, продавайте, де вважаєте за потрібне. Вони це сприймають", - сказав Лукашенко.

За його словами, зараз завантажений іранською нафтою танкер йде до Одеси, після чого нафта через Україну буде доставлено на Мозирський нафтопереробний завод.

Білоруський президент зазначив, що перед урядом стоїть завдання знайти заміну російській нафті. Крім того, Білорусь повернеться до будівництва нафтопроводу з Балтики. Також Лукашенко зажадав негайного завершення модернізації Новополоцького нафтопереробного заводу.

Нагадаємо, Росія і Білорусь вже кілька місяців не можуть домовитися щодо ціни на газ. У зв'язку з цим Росія знизила постачання нафти до сусідньої держави. "Ми це сприймаємо як тиск на Білорусь, але тиску я не потерплю і білоруси теж", - сказав Лукашенко.

Після цього Білорусь вирішила підвищити вартість транспортування російської нафти через свою територію. Рішення про підвищення тарифів оприлюднило на своєму сайті Міністерство антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі. Скажімо, транспортування тонни "чорного золота" по трубопроводу Унеча – Адамова Застава зараз коштує 260 рублів, а буде 400.

Білорусь має намір переглянути участь в Євразійському Союзі

Білорусь має намір переглянути участь в Євразійському Союзі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація