Американець вирішив відвідати найбільш ізольований острів у світі. Тубільці вбили його

Американець вирішив відвідати найбільш ізольований острів у світі. Тубільці вбили його

Фото: Reuters

Індійська влада від кінця 1990-х років припинила будь-які намагання встановити із ними контакти.

Одна із найбільш ізольованих спільнот у світі на одному із індійських островів вбила американця, який вирішив його відвідати.

Про це повідомляє Reuters.

Загиблого туриста ідентифікували як 27-річного Джона Аллена Чау. Індійські правоохоронці відкрили справу за фактом смерті чоловіка.

За даними джерел агентства, Чау був проповідником та вирішив відвідати Північний Сентінельський острів, який юридично належить до територій Індії. Однак фактично на острові проживають тубільці – сентінельці, які відомі тим, що войовничо ставляться до будь-яких чужоземців на острові та не йдуть на контакт.

Доправити його на острів незаконно він попросив двох рибалок. Наразі вони затримані. За їхніми словами, в Чау було випущено кілька стріл. Наступного дня вони побачили тіло американця на одному з берегів, однак досі не змогли його забрати.

Індійська влада від 1967 роки намагалась встановити контакти із тубільцями на території Андаманських та Нікобарських островів. Зокрема для сентінельців влада залишала подарунки, такі як кокосові горіхи, відра або свиней. Однак тубільці найчастіше використовували їх не за призначенням. Після кількох смертельних випадків індійська влада згорнула програму і наразі їхній контроль над островом фактично обмежується лише спостереженням на відстані.

Востаннє сентінельці згадувались у 2006 році, коли вбили двох рибалок, які незаконно виловлювали рибу в межах острова. Гелікоптер, який прилетів, щоб забрати їхні тіла, тубільці прогнали списами та стрілами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація