Американські демократи хочуть допитати перекладачів Трампа про зустрічі з Путіним

Американські демократи хочуть допитати перекладачів Трампа про зустрічі з Путіним

Фото: Associated Press

На їхню думку, те, що президент США наполягає на секретності цих бесід.

Демократи з Сенату США надіслали президенту США Дональду Трампу вимогу надати Конгресу можливість допитати його перекладачів, які були присутніми на зустрічах з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це пише The Hill.

Йдеться про зустріч Трампа з Путіним в Гельсінкі.

Лист до Трампа підписаний головою комітету Сенату США з міжнародних відносин Бобом Мендесом і головою комітету по збройним силам Джеком Рідом.

На їхню думку, те, що президент США наполягає на секретності цих бесід і навіть не надав дані про них своїм помічникам, що "викликає тривогу".

"Ми вважаємо, що в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів будь-які записи цих бесід повинні бути збережені і негайно надані Конгресу", - йдеться в листі Трампу.

Раніше газета Washington Post повідомила, що президент США Трамп після бесіди з російським лідером Володимиром Путіним у 2017 році в Гамбурзі не тільки дав вказівку працював на зустрічі перекладачеві зберігати зміст переговорів у таємниці, але і забрав у нього робочі записи, які той робив в процесі бесіди.

Поки невідомо, чи діяв Трамп таким же чином у всіх п'яти випадках зустрічей і бесід з Путіним, проте джерела видання стверджують, що не знайшли детальних записів, що стосуються змісту їх переговорів навіть у секретних матеріалах.

У Вашингтоні анонсували зустріч Трампа з Путіним

У Вашингтоні анонсували зустріч Трампа з Путіним

Раніше повідомлялося, що Трамп скасував заплановану зустріч з Путіним на саміті G20 через агресію РФ у Керченській протоці. Тоді він зазначив, що причиною є те, що українські кораблі та моряки все ще не повернулися на батьківщину. У МЗС РФ намагалися знайти "приховані" причини скасування Трампом зустрічі з Путіним і не бачили зв'язку із захопленням українських моряків, а також звинувачували "русофобські країни типу України". Трамп підкреслив, що конфлікт у Керченській протоці є єдиною причиною скасування зустрічі, на яку все ж таки "з нетерпінням чекає".

Згодом радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що між Трампом і Путіним не буде ніяких зустрічей, поки РФ утримує в неволі захоплених біля Керченської протоки українських моряків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація