Американські демократи звинуватили РФ у хакерській атаці

Американські демократи звинуватили РФ у хакерській атаці

Фото: pixabay.com

Згідно із заявою демократів, 14 листопада 2018 року атаці піддалися десятки ящиків електронної пошти співробітників комітету. Згідно із заявою демократів, 14 листопада 2018 року атаці піддалися десятки скриньок електронної пошти співробітників комітету.

Нацкомитет Демократичної партії США заявив, що став жертвою атаки пов'язаних з Росією хакерів під час проміжних виборів у листопаді 2018 року.

Про це інформує ABC.

Мовляв, 14 листопада 2018 року атаці піддалися десятки скриньок електронної пошти співробітників комітету.

На думку демократів, зміст та час відправлення фішингових повідомлень дозволяє вважати, що атака була частиною більш широкої кампанії, пов'язаної з російськими хакерами. В атаці використовувалися технічні прийоми, характерні для хакерського угруповання Cozy Bear або APT29, яку пов'язують з Росією.

6 листопада в США відбулися проміжні вибори в Конгрес. За їх підсумками Демократична партія отримала контроль над палатою представників: у ній будуть засідати 223 демократа проти 197 республіканців. У сенаті перевага залишилася за республіканцями — у них 51 місце.

Росію неодноразово звинувачували у втручанні у вибори президента США з допомогою хакерів. У червні 2018 року американські спецслужби висунули заочне звинувачення 12 російським розвідникам. За їх даними, російська розвідка використовувала дві хакерські угруповання для злому серверів Демократичної партії.

Росіяни - не хакери, а комп'ютерники: Москва виправдовується за висланих із Нідерландів розвідників

Росіяни - не хакери, а комп'ютерники: Москва виправдовується за висланих із Нідерландів розвідників

Повʼязані теми:

Наступна публікація