Американські спецслужби прослуховували телефонні розмови 35 світових лідерів

Американські спецслужби прослуховували телефонні розмови 35 світових лідерів

Обама переконує, що прослуховування Меркель не ведеться / Фото: dt.ua

Імена керівників держав, чиї телефони прослуховували, не розголошуються.

Агентство національної безпеки США прослуховувало телефонні переговори 35 світових лідерів. Про це йдеться у секретних документах, які колишній працівник Агентства національної безпеки та ЦРУ Едвард Сноуден передав журналістам.

Зауважимо, що телефонні номери 35 світових лідерів Агентству національної безпеки передав високопоставлений американський чиновник, імʼя якого не називається. Загалом список складається із 200 номерів. Ці телефони були негайно поставлені на прослуховування.

Наразі Агентства національної безпеки і уряд США ніяк не відреагували на інформацію журналістів.

Нагадаємо, що раніше зʼявилася інформація про підозру прослуховування телефону канцлера Німеччини Ангели Меркель. Президент США Барак Обама запевнив Меркель, що її телефон не прослуховується.

Додамо, що секретні документи Сноуден передав журналістам у червні 2013 року. Улітку він був звинувачений у США у розголошені державної таємниці, проте йому вдалося сховатися і отримати тимчасовий притулок у Росії.

Раніше влада США зізналася, що таємно і масово порушує невід'ємні права своїх громадян. Агентство національної безпеки США щороку нелегально переглядало більше 56 тисяч листів своїх громадян.

Повʼязані теми:

Наступна публікація