Американського неонациста, який в'їхав у натовп у Шарлотсвіллі, засудили до довічного ув'язнення

Американського неонациста, який в'їхав у натовп у Шарлотсвіллі, засудили до довічного ув'язнення

Фото: Reuters

Офіційно вирок оголосять у березні наступного року.

Американський неонацист, який минулого року в'їхав у натовп мітингувальників у місті Шарлотсвілль у штаті Вірджинія, був засуджений до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє AFP.

21-річний Джеймс Алекс Філдс-молодший був визнаний винним у вбивстві та інших звинуваченнях після двотижневого засідання суду присяжних. Присяжні у складі сімох жінок та п'ятьох чоловіків засудили Філдса до пожиттєвого ув'язнення плюс ще 419 років позбавлення волі.

Офіційно вирок оголосить суддя Річард Мур 29 березня наступного року. Суддя може скоротити покарання, призначене присяжними, але йому не дозволяється його збільшувати.

Нагадаємо, у місті Шарлотсвілль в американському штаті Вірджинія 12 серпня 2017 року було дуже неспокійно. Сутички спалахнули між так званими "білими націоналістами" і контрдемонстрантами (антирасистами) за долю пам'ятника, який шанує героя громадянської війни в США, після якої скасували рабство. Під час зіткнень постраждали щонайменше 15 осіб.

Пізніше, недалеко від парку, де встановлено пам'ятник, срібний седан на швидкості в'їхав у натовп. 32-річна жінка загинула, ще 19 отримали травми.

Під варту взяти 20-річного Джеймса Алекса Ф. Арештовані були також ще троє осіб у зв'язку з інцидентом. Мова йде про 21-річного уродженця штату Теннессі Троя Д., якого звинувачують у порушенні громадського порядку, 21-річному Джейкоба С., підозрюваного в нападі і нанесенні побоїв, а також 44-річного Джеймса А. з Флориди, обвинуваченого в незаконному носінні зброї.

Віце-президент США засудив нацистів після маршу у Вірджинії

Віце-президент США засудив нацистів після маршу у Вірджинії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація