Американського військового звинувачують у передаванні секретної інформації росіянину

Американського військового звинувачують у передаванні секретної інформації росіянину

Фото: pixabay.com

Наступного тижня військовослужбовець має постати перед судом.

Військового ВМС Сполучених Штатів Чарльза Бріггса звинувачують в тому, що він передав Росії секретну інформацію. Для цього він використав урядовий комп'ютер.

Про це повідомляє The Virginian Pilot з посиланням на матеріали суду.

Бріггс працював у військово-морському медичному центрі Портсмута, де займався роботою з інформацією та мав доступ до даних про держбезпеку з жовтня 2018 року до січня 2019 року.

У обвинувальному акті вказано, що він передав секретні дані щодо оборони США "людині з російським громадянством", яка не уповноважена володіти такою інформацією. Однак які саме дані були передані не зазначається. 

Крім цього, Брігс приховав свою поїздку до Сербії під час відпустки 2018 року, факт спілкування з деякими громадянами Росії та Італії, а також дав неправдиві свідчення про те,що не підтримує "тісних і тривалих відносин" з іноземцями. До того ж, військового звинувачують у зберіганні та перегляді дитячої порнографії. 

Нагадаємо, нещодавно Велика Британія, Сполучені Штати Америки і Канада звинуватили Росію у спробі викрасти інформацію у дослідників, які розробляють вакцину від коронавірусу. Розвідники вважають, що РФ мала намір викрасти інтелектуальну вартість.

Повʼязані теми:

Наступна публікація