Анархісти в приміщеннях для пілатесу. Як працюють "представництва ДНР" в країнах ЄС

Анархісти в приміщеннях для пілатесу. Як працюють "представництва ДНР" в країнах ЄС

Фото: Сегодня

Минулого року в країнах Європи почали відкривати центри, пов'язані з бойовиками.

Так звані "представництва" терористів "ДНР" в європейських країнах організовують місцеві маргінали, які прагнуть пропіаритися за рахунок радикальних ідей.

Про це йдеться в сюжеті "Донбас. Реалії".

Так, у Афінах одним із організаторів такого осередку бойовиків виступив представник місцевих лівих сил Андреас Заферіс. Він засвітився у провокаційних акціях під посольством України у Греції.

Примітно, що офіс "представництва" розташований у афінському районі Екзархія, який має погану репутацію. Також це улюблене місце місцевих анархістів. Місцевий журналіст Костас Онисенко розповів, що вибір такого місця - невипадковий. До прикладу, якщо в цей район заїде поліцейська машина, мешканці її атакуватимуть. 

Водночас бойовики не спромоглися знайти для себе окреме приміщення в Афінах і розміщуються в одному офісі разом з культурним центром, який городяни ще називають "вільним простором". Так, в одні дні тут відбуваються вечори пам'яті за терористами Гіві та Мотороллою,  а в інші - заняття з танців, пілатесу, акторської майстерності, також є заходи, під час яких можна набити собі татуювання.

Перше "представництво" бойовиків "ДНР" відкрили в ЄС восени 2016 року в Остраві, місті-побратимі Донецька. Офіс тут розмістився в красивому старому будинку, однак за півроку журналісти виявили, що його там немає. Місцеві жителі думають, що відкриття було формальністю, оскільки офіс швидко спорожнів. Керівник центру - Нелла Лізкова - маргінальний місцевий діяч, який піариться на радикальних подіях, розповіли місцеві журналісти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація