Анджеліна Джолі побувала у колишній "столиці" "Ісламської держави" в Іраку

Вона заявила, що за всі роки роботи в ООН не бачила більших руйнувань, ніж у Мосулі.

Відома голлівудська акторка Анджеліна Джолі в якості спецпосланця ООН у справах біженців відвідала місто Мосул в Іраку, яке протягом трьох років було "столицею" терористів "Ісламської держави".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Джолі поспілкувалася з родинами місцевих жителів і  пройшлася зруйнованими війною вулицями. Вона заявила, що за всі роки роботи в ООН не бачила більших руйнувань, ніж у Мосулі.

"Люди тут все втратили. Вони знедолені, у них немає ліків і у багатьох немає проточної води або елементарних зручностей", – сказала акторка, закликавши міжнародну спільноту "не забувати про Мосул".

Наступного дня Анджеліна Джолі відправилася до табору сирійських біженців Доміні на півночі Іраку, щоб поспілкуватися з його мешканцями.

Анджеліна Джолі була призначена спеціальним посланцем Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ) в 2012 році. В Управлінні ООН у справах біженців вона працює з 2001 року, відвідуючи цивільних осіб, які постраждали від війни в Іраку, Камбоджі і Кенії. Це її п’ятий візит в Ірак і 61 місія в рамках УВКБ ООН.

Влада Іраку оголосила про звільнення Мосулу від бойовиків ІДІЛ

Влада Іраку оголосила про звільнення Мосулу від бойовиків ІДІЛ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація