Арешти "мрійників": у США тривають протести проти скасування Трампом програми захисту молодих іммігрантів

Арешти "мрійників": у США тривають протести проти скасування Трампом програми захисту молодих іммігрантів

Фото: Reuters

Демонстрація у Нью-Йорку проходила навпроти "Вежі Трампа" - будівлі, що належить компанії американського президента.

Поліція Нью-Йорка заарештувала 34 учасника демонстрації проти рішення президента США Дональда Трампа про скасування програми DACA, що захищає молодих нелегальних іммігрантів від депортації з США.

Про це інформує ABCNews.

Демонстрація відбувалася навпроти "Вежі Трампа" - будівлі, що належить компанії американського президента. Протести також пройшли в столиці США Вашингтоні, де демонстранти з плакатами зібралися біля воріт Білого дому.

Адміністрація колишнього президента США Барака Обами створила і ввела в дію програму DACA (відстрочені заходи щодо дітей-іммігрантів) влітку 2012 року. Однією з основних цілей програми є допомога нелегальним іммігрантам молодше 30 років, які прибули в США ще будучи дітьми.

Щоб отримати право на участь у програмі, такі іммігранти мають відповідати ряду вимог, в тому числі не мати судимостей, бути студентами американського навчального закладу або бути почесно звільненими від служби в збройних силах США. Відповідно до умов DACA американська влада зобов'язалися на два роки відстрочити будь-які заходи, пов'язані з імміграційним статусом молодих людей, що мають достатню кваліфікацію для участі в програмі.

Учасники DACA також отримують тимчасові дозволи на навчання і роботу в США. Нині DACA забезпечує захистом близько 800 тис. осіб в США.

Програма отримала неофіційну назву "Мрійники". 

Нагадаємо, Верховний суд США частково відновив дію указу президента США щодо заборони в'їзду в США громадян шести країн з переважно мусульманським населенням. Указ стосується Лівії, Ірану, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Раніше це розпорядження було призупинено федеральним судом та залишено без змін апеляційними судами США.

Верховний суд США частково відновив дію міграційної заборони Трампа

Верховний суд США частково відновив дію міграційної заборони Трампа

27 січня президент США Дональд Трамп своїм указом заборонив прибуття в Штати громадян семи, населених переважно мусульманами, країн на 90 днів. Це рішення призвело до хвилі протестів в аеропортах по всій країні.

Ряд американських судів виніс постанови про призупинення скандального указу. До всього, Трамп звільнив виконуючого обов'язки прокурора, яка критикувала антиміграційний указ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація