Асад переконує, що хоче змінювати конституцію Сирії разом з ООН

Асад переконує, що хоче змінювати конституцію Сирії разом з ООН

Фото: Reuters

Росія виступає як союзник Башара Асада в конфлікті в Сирії.

Президент Сирії Башар Асад оголосив про готовність розпочати співпрацю з ООН в питанні розробки поправок до конституції Сирії. Про це сирійський лідер заявив у четвер, 17 травня, після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі. Під час проведених перемовин Асад згадав необхідність створення Конституційного комітету, який, за його словами, мають створити за результатами роботи Конгресу сирійського діалогу. "Ми розраховуємо розпочати відповідну роботу з ООН", - заявив Асад, цитує інформагенція "Інтерфакс".



Він також запевнив, що сирійський уряд направить список своїх делегатів у Конституційний комітет "для обговорення поправок у чинну конституцію". "Це буде зроблено якомога швидше", - наголосив сирійський правитель.

Сирійського президента Башара Асада внесли до бази "Миротворець"

Сирійського президента Башара Асада внесли до бази "Миротворець"


Нагадаємо, Росія виступає як союзник Башара Асада в конфлікті в Сирії, в тому числі підтримуючи війська Асада ударами російської авіації з повітря. Раніше у Кремлі нічого не повідомляли про плани щодо візиту сирійського президента до Росії. Путін, своєю чергою, назвав нинішню ситуацію в Сирії "сприятливою" для відновлення політичного процесу.

Додамо, що у 2017 році Росія розробила проект нової Конституції Сирії і передала його опозиціонерам режиму президента Сирії Башара Асада

Наступна публікація