Ассанж вважає, що Еквадор хоче видати його США

Ассанж вважає, що Еквадор хоче видати його США

Фото: Reuters

Раніше еквадорські ЗМІ опублікували правила, в яких, зокрема, описуються правила відвідування Ассанжа в посольстві.

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж, який переховується в посольстві Еквадору в Лондоні, заявив, що президент цієї країни Ленін Моренно вирішив позбавити його притулку, але поки не встиг віддати відповідне розпорядження.

Таку заяву він зробив в ході відеоконференції, проведеної в рамках слухання його позову, в якому він оскаржує законність зводу правил проживання в посольстві Еквадору.

У ході слухань Ассанж заявив, що новий звід правил свідчить про те, що Еквадор намагається вигнати його і що Ленін Моренно вже прийняв рішення про те, що Ассанж буде позбавлений притулку, але поки не розпорядився про це.

Раніше в жовтні еквадорські ЗМІ опублікували правила, в яких, зокрема, описуються правила відвідування Ассанжа в посольстві. Wikileaks зазначає, що ці правила вимагають від відвідувачів розкривати приватну інформацію, платити за медичне обслуговування, телефонний зв'язок.

Засновник Wikileaks не залишає територію посольства Еквадору в Лондоні з 2011 року, так як у зв'язку з висунутими йому звинуваченнями у Швеції британські власті мають намір затримати його. Швеція зняла звинувачення з Джуліана Ассанжа, проте в Британії його все ще вважають винним у порушенні умов умовно-дострокового звільнення.

Джуліан Ассанж побоюється екстрадиції до США, де його можуть судити за те, що він оприлюднив державні секрети Сполучених Штатів.

Президент Еквадору Ленін Моренно в кінці липня заявляв, що засновник Wikileaks має залишити еквадорське посольство в Великої Британії, проте конкретних термінів він не назвав.

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж став громадянином Еквадору, не відвідуючи країни

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж став громадянином Еквадору, не відвідуючи країни

Повʼязані теми:

Наступна публікація