Атаку "Вагнера" у Сирії дозволив російський міністр - ЗМІ

Атаку "Вагнера" у Сирії дозволив російський міністр - ЗМІ

Фото: Reuters

Пригожин розповів, що він "отримав дозвіл" від неназваного російського міністра просуватися вперед.

Бізнесмен Євген Пригожин, який пов’язаний із російськими найманцями ПВК «Вагнер", тісно контактував з кремлівськими і сирійськими посадовцями в дні і тижні до і після атаки, під час якої вони були розбиті.

Про це інформує The Washington Post, посилаючись на дані розвідки США.

Згідно з перехопленими розвідкою США даними, наприкінці січня Пригожин сказав високопоставленому сирійському чиновнику, що він "отримав дозвіл" від неназваного російського міністра просуватися вперед з "швидкою і сильною" ініціативою, яка повинна відбутися на початку лютого.

«Кремлівський кухар» Пригожин має тісні зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним з часів, коли він був ресторатором в Санкт-Петербурзі і згодом розширився до широкомасштабної бізнес-імперії, в тому числі одержує великі контракти з Міноборони Росії.

Фото: CNN

ТСН дізналась подробиці про харківського солдата армії "Вагнера", який загинув у Сирії

ТСН дізналась подробиці про харківського солдата армії "Вагнера", який загинув у Сирії

Розвідка США вважає, що Пригожин також "майже напевно" контролює російських найманців, які воюють в Сирії на боці президента Башара Асада.

7 лютого під Дейр-ез-Зором "вагнерівців" обстріляли коаліційні війська на чолі зі США, бо ті вирішили "подратувати" американців. Джерела у Пентагоні говорять про близько 100 убитих. Reuters із посиланням на свої джерела також називає цю цифру і додає, що поранених – ще 200. Їх відвезли лікувати й помирати в госпіталі в Сирії та Росії. Після цього найбільшого розгрому "групи Вагнера" за роки перебування в Сирії нині вирішують, що взагалі з ними робити й чи потрібно розформовувати. У РФ їх офіційно вважають найманцями і їм світить кримінальна відповідальність та 15 років в'язниці. Проте чимало фактів вказують, що вони діють під керівництвом Кремля. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація