Audi "проштрафилася" на 800 млн євро за махінації з вихлопами

Audi "проштрафилася" на 800 млн євро за махінації з вихлопами

Фото: Reuters

Компанія суттєво знизить фінансові показники на 2018 рік через штраф.

Компанія Audi, дочірнє підприємство автоконцерну Volkswagen, погодилася заплатити штраф розміром 800 млн євро (927 млн доларів) за маніпуляції з рівнем вихлопних газів своїх автомобілів.

Про це йдеться у повідомленні групи Volkswagen.

Рішення про штраф ухвалила прокуратура Мюнхена. Він включає у себе 5 мільйонів євро в якості прописаної в законодавстві вищої міри покарання за недбале порушення правил, а також 795 мільйонів євро за протиправне отримання економічної вигоди.

"Після ретельної перевірки Audi погодилася зі штрафом і не буде його оскаржувати. Таким чином, Audi визнає свою відповідальність за відступ від нормативних вимог. З огляду на ці моменти, Audi Group значно знизить ключові фінансові показники, прогнозовані на 2018 фінансовий рік", - підкреслили у Volkswagen.

У червні правоохоронні органи ФРН в рамках розслідування махінацій затримали тепер уже колишнього голову Audi Руперта Штадлера. Слідство виявило порушення процедури контролю в структурному підрозділі компанії, відповідальному за сертифікацію рівня викидів двигунів. Ці порушення стали причинами того, що деякі дизельні двигуни V6 і V8, розроблені Audi, не відповідали нормативним вимогам.

Спочатку в центрі дизельного скандалу опинився Volkswagen, в 2015 році з'ясувалося, що автомобілі концерну були оснащені програмним забезпеченням, яке дозволяло занижувати показники вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах. Завдяки даній системі все виглядало так, що автомобілі повністю відповідали ухваленим нормам, хоча насправді вони в рази перевищували граничний рівень забруднення повітря.

Як повідомлялося, на початку жовтня генеральний директор Audi AG Руперт Штадлер покинув посаду. Це пов’язано із попереднім ув’язненням та судовою тяганиною, яка продовжується. Суд вважає Руперта Штадлера замішаним у використанні "читерського обладнання" на автомобілях Audi та Volkswagen.

У Німеччині затримали директора компанії Audi

У Німеччині затримали директора компанії Audi

Повʼязані теми:

Наступна публікація