Аварія Ан-148, Палестина і жодного слова про інцидент у Сирії: Трамп і Путін провели телефонну розмову

Аварія Ан-148, Палестина і жодного слова про інцидент у Сирії: Трамп і Путін провели телефонну розмову

Фото: Reuters

США готові допомогти Росії з розслідуванням авіакатастрофи.

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін у понеділок, 12 лютого, провели телефонну розмову.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому, передає Голос Америки.

Трамп висловив співчуття Путіну у зв'язку з катастрофою літака Ан-148 рейсу 703 "Саратовських авіаліній". Глава Білого дому заявив, що США готові допомогти з розслідуванням.

Також лідери Росії і США обговорили палестино-ізраїльський конфлікт. Путін сказав, що у вівторок має намір зустрітися з президентом Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом. Трамп зазначив, що "настав час почати роботу над міцною мирною угодою".

Співрозмовники обговорили й інші теми, що представляють взаємний інтерес. Зокрема, вони говорили про ядерну програму Північної Кореї.

Невідомо, чи обговорювали Трамп і Путін про конфлікт на сході України і нещодавні повідомлення про знищення американською авіацією сотень російських найманців у Сирії.

На сайті президента Росії про розмову з Трампом повідомляється стисло.

"Трамп висловив співчуття Путіну у зв'язку з трагічною авіакатастрофою, що сталася напередодні. Під час телефонної розмови глави двох держав також обговорили деякі аспекти близькосхідного врегулювання", - йдеться на сайті Кремля.

Раніше повідомлялося, що в день, коли близько 200 найманців з приватної армії "Вагнер" були вбиті через обстріл США, російське командування всіляко заперечувало наступ. Перед тим, як американські військово-повітряні сили в Сирії здійснили обстріл військ Асада, курдський командир зв'язувався з російськими військами і просив не продовжувати наступ у районі. Російський офіцер заявив, що наступу немає, проте за результатами атаки американців за різними даними загинуло більше двохсот російських найманців з приватної армії "Вагнер".

У РФ вимагають від Путіна відзвітувати про масове знищення російських найманців у Сирії

У РФ вимагають від Путіна відзвітувати про масове знищення російських найманців у Сирії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація