Авіатрощі з Boeing 737 MAX. У США схвалили оновлення до програмного забезпечення літака - WSJ

Авіатрощі з Boeing 737 MAX. У США схвалили оновлення до програмного забезпечення літака - WSJ

Фото: Associated Press

Оновлене забезпечення мають перевірити в небі.

Федеральне авіаційне управління США попередньо схвалило оновлення до програмного забезпечення Boeing 737 MAX і змини у підготовці пілотів.

Про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

За їхніми даними, фахівці корпорації Boeing внесли зміни у систему запобігання завалювання на одне з крил - вона стане менш "агресивною" і більш керованою пілотами. Оновлена ​​система в разі такого маневру не пригнічуватиме інше обладнання в рубці літака і не реагуватиме на неправдиві свідчення одного або двох датчиків.

Модифікація дозволяє автоматично опустити носову частину літака тільки один раз і на 10 секунд в тому випадку, якщо Boeing 737 MAX загрожує крен на одну сторону або різка втрата висоти.

За даними джерел видання, управління також схвалило зміни до програми підготовки льотчиків літаків серії.

Корпорації перевірить оновлене програмне забезпечення під час випробувань в лабораторних умовах на землі, а потім в небі. Це можна завершити за кілька тижнів, уточнює The Wall Street Journal.

Дані бортових самописців вказують на загальні риси авіакатастроф Boeing 737 MAX

Дані бортових самописців вказують на загальні риси авіакатастроф Boeing 737 MAX

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії всього за шість хвилин після зльоту розбився пасажирський Boeing компанії Ethiopian Airlines, на борту якого перебувало 157 людей. Жодна із осіб на борту не вижила. Літак був однією із останніх розробок Boeing - Boeing 737 Max.

Це вже не перший епізод авіакатастрофи із новими Boeing. Вранці 29 жовтня 2018 року в Індонезії сталася авіакатастрофа із 189 людьми на борту. Літак впав у море через кілька хвилин після того, як злетів із Джакарти. Жоден із тих, хто перебував на борту, не вижив. Після катастрофи в Ефіопії країни світу почали призупиняти експлуатацію Boeing 737 MAX, а сама компанія пообіцяла оновити програмне забезпечення своїх літаків.

Державіаслужба також заборонила польоти Boeing 737 MAX в Україні. Своєю чергою авіакомпанія МАУ  вирішила, що не буде відмовлятися від замовлених раніше літаків Boeing 737 MAX, але до комерційних польотів їх поки не допустить.

Фото: tsn.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація