Австралія першою офіційно заявила про вимогу до Росії сплатити компенсації жертвам МН17

Австралія першою офіційно заявила про вимогу до Росії сплатити компенсації жертвам МН17

Фото: Reuters

У МЗС країни прагнуть, щоб Росія виплатила компенсацію 38 родинам жертв авіакатастрофи.

Росія повинна виплатити компенсацію родинам 38 австралійців, загиблих унаслідок знищення малайзійського літака "Боїнг 777" рейсу MH17 в небі над Добасом 17 липня 2014 року.

Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, пише ABC.

"Родини жертв хочуть, щоб Росія понесла відповідальність. Вони хочуть бачити закриття справи, але вони також заслуговують на справедливість, і ми домагатимемося відшкодування за звірства, викликані цією поведінкою», - сказала вона.

Своєю чергою міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок наголосив, що Нідерланди і Австралія "попросили Росію вступити в переговори, спрямовані на те, щоб знайти рішення, яке виправдовувало б величезні страждання і збитки, викликані катастрофою MH17".

Водночас він поскаржився, що поки Росія не прагне співпрацювати з розслідуванням трагедії.

Нагадаємо, раніше Австралія та Нідерланди офіційно визнали Російську Федерацію винною у катастрофі малазійського літака рейсу MH17 улітку 2014 року на Донбасі.

Зазначимо, за висновками Спільної слідчої групи, "Бук", який 17 липня 2014 року збив над Донбасом літак Малайзійських авіаліній рейсу МН17 і на борту якого загинули 298 людей, був виготовлений у Росії та перебував на озброєнні Збройних сил Російської Федерації. Також було опубліковано текст висновків щодо катастрофи. 

Згодом заступниця голови МЗС з питань євроінтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна використає проти Росії результати розслідування Міжнародної слідчої групи щодо катастрофи рейсу MH17 у Міжнародному Суді ООН.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація