Автошоу у Детройті: надруковане на 3D-принтері авто та нові версії потужних "коней"

У США показують автомобільні новинки сезону.

У "місті моторів" Детройті провідні автовиробники показали свої напрацювання на першому цьогорічному автошоу, повідомляє "Спецкор".

Автомобільна промисловість США відроджується: торік ринок показав зростання до 16,5 мільйонів автомобілів, тож більше буде у 2015 році. Сенсацією цього салону стало авто від Local Motors, надруковане у прямому ефірі на 3D-принтері. Двомісне авто з електродвигуном здатне розганятися до 40 кілометрів за годину, коштуватиме від 18 до 30 тисяч доларів. Виготовлення такої машини триває 44 години, на ринок винахід потрапить наприкінці цього року.

Серед класики на Детройтському автошоу - оновлені моделі потужних автомобілів та традиційні пікапи. Уразити американських покупців екологічною новинкою намагається Toyota. Компанія презентує чотиримісний седан Mirai - перше масове авто, яке працює на водні замість звичного палива. На вітрини салонів новинка потрапить лише наприкінці року.

Іще один екологічний проект - електрокар Acura NCX. Компанії Honda знадобилось аж три роки, щоби допрацювати цю модель - вона виросла завширшки та завдовжки, отримала двигун потужністю у 550 кінських сил та два окремих електромотори.

Компанія General Motors презентувала відразу кілька новинок. Друга версія хетчбека Chevrolet Volt "скинула" 114 кілограмів і трохи збільшилась у довжину. У цій моделі - оновлений бензиновий двигун потужністю у 102 кінських сили, і два електромотори. Головна новинка виробника - автомобіль Chevrolet Bolt. Компактний електричний хетчбек оснащений лише електробатареями та електродвигуном. Попри це виробники обіцяють йому запас ходу у 320 кілометрів. На світовий ринок екологічна новинка від Chevrolet вийде лише у 2017 році.

Кореспондент Катерина Федорченко

Доки в Росії дорожчають авто, у США показують автомобільні новинки

Доки в Росії дорожчають авто, у США показують автомобільні новинки

Повʼязані теми:

Наступна публікація