Азербайджан назвав втрати під час бойових дій у Нагірному Карабасі

Азербайджан назвав втрати під час бойових дій у Нагірному Карабасі

Фото: Associated Press

Загинули 2 783 військовослужбовці.

Азербайджанське міністерство оборони назвало офіційні втрати військ протягом 44-денної війни у Нагірному Карабасі.

Про це повідомила пресслужба відомства 3 грудня.

Зазначається, що армія Азербайджану втратила 2 783 військовослужбовці. Крім того, понад 100 бійців вважаються зниклими безвісти. Особи 103 військових встановлюють за допомогою аналізу. Поранення отримали 1 245 військовослужбовців, які перебувають у шпиталях. 

"Детальна інформація про імена, дати народження, звання і маршрути загиблих військовослужбовців буде надана громадськості... Хай помилує Господь усіх наших - мучеників", йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, раніше Вірменія повідомляла про 2 660 вбитих військових. На генетичну експертизу чекають майже 900 тіл загиблих.  

Як повідомлялося, президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з якою від 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій у Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях. У Карабасі будуть розміщені російські миротворці. 

Нагадаємо, ситуація довкола Нагірного Карабаху загострилася наприкінці вересня. Понад місяць там тривали інтенсивні бої і сотнями гинули люди. В ескалації конфлікту Вірменія та Азербайджан звинувачували одне одного.

Вірменія і Азербайджан за підсумками багатогодинних переговорів у Москві домовилися про припинення вогню від 12:00 10 жовтня. Утім, попри це, обстріли не припинила жодна зі сторін. 

Війна, яку виграв Азербайджан: дорога, всіяна тілами вбитих вірменських солдатів

Війна, яку виграв Азербайджан: дорога, всіяна тілами вбитих вірменських солдатів

Повʼязані теми:

Наступна публікація