Азербайджан подовжив термін для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Азербайджан подовжив термін для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Фото: Associated Press

В Баку дали час до 25 листопада.

Азербайджан подовжив термін для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху згідно з угодою Баку, Єревана і Москви.

Про це сказав Гікмат Гаджиєв, помічних азербайджанського президента Ільгама Алієва, розповіли у ТСН.12:00.

Покинути окуповану територію вірмени мали ще учора. Утім кажуть, для виведення військ є лише одна дорога й тому швидко це зробити не можуть. Азербайджан дав час до 25 листопада. Гаджиєв сказав, що Алієв погодився на це "з гуманітарних міркувань", йдучи на зустріч вірменському проханню 

Після підписання угоди про перемир’я, яку вірмени називають не інакше як капітуляцією, поспішно покидає території й цивільне населення. Дехто із них  спалюює свої оселі, аби будинки не дісталися ворогам.

Азербайджан дав час до 25 листопада для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Азербайджан дав час до 25 листопада для виведення вірменських військ із Нагірного Карабаху

Як повідомлялося, президенти Росії, Азербайджану і прем'єр-міністр Вірменії підписали заяву, згідно з якою від 10 листопада оголошується про повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабасі. Підрозділи збройних сил Азербайджану і Вірменії зупиняються на займаних позиціях. В Нагірному Карабасі будуть розміщені не російські миротворці. 

Нагадаємо, ситуація довкола Нагірного Карабаху загострилася наприкінці вересня. Вже понад тиждень там тривають інтенсивні бої і сотнями гинуть люди. Точної кількості жертв не називає жодна зі сторін. В ескалації конфлікту Вірменія та Азербайджан звинувачують одне одного.

Вірменія і Азербайджан за підсумками багатогодинних переговорів у Москві домовилися про припинення вогню від 12:00 10 жовтня. Утім, попри це, обстріли не припиняє жодна зі сторін. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація