Азербайджан звинуватив Вірменію в обстрілі прикордонного району: всю ніч між країнами тривали бої

Азербайджан звинуватив Вірменію в обстрілі прикордонного району: всю ніч між країнами тривали бої

Архівне фото / Фото: Associated Press

Сторони звітують про втрати у противників.

Збройні сили Вірменії вранці почали обстріл з артилерійських знарядь території Дашкенсанського району Азербайджану, будуть вжиті адекватні заходи.

Про це 29 вересня повідомляє міністерство оборони Азербайджану.

"Вірменська сторона продовжує провокації проти Азербайджану. 29 вересня з 7:30 ранку вірменські військові з території Варденіского району Вірменії ведуть артобстріл Дашкесанському району Азербайджану", - повідомляє відомство.

Зі свого боку представник Міноборони Вірменії Арцруні Ованесян раніше написав на сторінці в Facebook, що Збройні Сили Азербайджану "почали сильну артпідготовку, готується черговий напад".

За повідомленням Міноборони Азербайджану, бої на лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військових в зоні нагірно-карабахського конфлікту йшли і вночі.

"У ніч проти 29 вересня тривали бої уздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона зробила контратаки в Фізулі-Джабраїльскому і Агдере-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби", - заявляє відомство.

Міноборони Азербайджану повідомляє, що його підрозділи вранці 29 вересня знищили один танк, один автомобіль і до десяти вірменських військових під час спроби передислокації в Фізулі-Джабраїльскому напрямку фронту. Вночі, за даними відомства, була знищена змішана колона автомобільної техніки і артилерійська батарея ВС Вірменії, яка підтримувала пересування колони.

Своєю чергою прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що бої в зоні карабаського конфлікту тривають з різною інтенсивністю.

"З різною інтенсивністю бої тривають, супроводжуючись артилерійською підготовкою. На цей час вірменські підрозділи відбили атаки ВС Азербайджану за різними напрямками (...) завдавши противнику втрати в живій силі і техніці. Вранці знищена група атакувальної бронетехніки", - написала Степанян на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, бої в Нагірному Карабасі поновилися в ніч проти неділі, 27 вересня. Країни звинувачують одна одну в провокації. В ООН, НАТО, США і ЄС закликали сторони скласти зброю й розпочати переговори. А Папа Римський помолився за Нагірний Карабах. 

Щонайменше семеро цивільних стали жертвами нового конфлікту в Нагірному Карабасі. П’ятеро з боку Азербайджану та двоє з боку Вірменії. Серед військових втрати значно більші. В обох країнах вже запровадили воєнний стан й оголосили про мобілізацію. 

Закрита нарада: Радбез ООН обговорить ситуацію в Нагірному Карабасі

Закрита нарада: Радбез ООН обговорить ситуацію в Нагірному Карабасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація