Балістична ракета КНДР пролетіла 450 км і впала в морській економічній зоні Японії

Балістична ракета КНДР пролетіла 450 км і впала в морській економічній зоні Японії

Фото: Сайт Олександра Турчинова

За попередніми даними південнокорейських військових, це - ракета типу "Скад".

КНДР у понеділок запустила балістичну ракету, яка пролетіла близько 450 км і впала в районі виключної морської економічної зони Японії.

Як передає Associated Press з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, ракета була випущена з східної частини КНДР, запуск був здійснений поблизу прибережного міста Вонсан.

За попередніми даними південнокорейських військових, — це ракета типу "Скад" (аналог радянської одноступеневої балістичної ракети - ред).

Головний секретар уряд Японії Есихидо Суга заявив, що ймовірна північнокорейська балістична ракета впала в межах виключної морської економічної зони Японії. Він також зазначив, що поки немає інформації про шкоду для суден або літаків у цьому районі.

Раніше КНДР заявила, що вона успішно випробувала ракету середньої і великої дальності. Повідомляється, що метою випробування була перевірка можливості доставки цією ракетою "великий важкої ядерної боєголовки".

Раніше говорилося про те, що США сподіваються переконати Китай ввести нові санкції відносно КНДР після останніх ракетних випробувань Пхеньяну.

До країн, які будуть підтримувати КНДР, будуть застосовувати санкції.

Нагадаємо, 21 травня КНДР провела черговий ракетний запуск.

КНДР не припиняє випробування балістичної ракети середньої дальності

КНДР не припиняє випробування балістичної ракети середньої дальності

Повʼязані теми:

Наступна публікація