Банкіри та фінансисти: Мюллер оприлюднив список потенційних свідків у справі Манафорта

Банкіри та фінансисти: Мюллер оприлюднив список потенційних свідків у справі Манафорта

Фото: Reuters

У списку є Тед Левін, консультант, який працював з Манафортом в Україні.

У США спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер опублікував список 35 потенційних свідків у справі щодо звинувачень проти колишнього радника президента-втікача України Віктора Януковича Пола Манафорта для судового процесу, який розпочнеться у вівторок, 31 липня.

Відповідні документи Мюллер передав до суду, - пише Reuters.

У списку - бізнес-партнер Манафорта Річард Гейтс, якому висунули обвинувачення у жовтні 2017 року разом з Манафортом. 

У лютому 2018 року Гейтс визнав свою провину та погодився співпрацювати зі слідством.

Також у списку є Тед Левін, консультант, який працював з Манафортом в Україні та був головним стратегом кандидата у президенти від демократів, сенатора Берні Сандерса у 2016 році. Він співпрацює з федеральними прокурорами у справі проти Манафорта.

Протестувальники лайкою зустріли Пола Манафорта при виході з суду

Протестувальники лайкою зустріли Пола Манафорта при виході з суду

Чимало свідків є керівниками в банках та фірмах фінансових послуг.

Очікується, що Мюллер планує за допомогою свідчень свідків підтвердити та доповнити докази у податковому шахрайстві Манафорта.

Раніше спецпрокурор Мюллер висунув звинувачення проти екс-керівника передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта і його помічника - українця Костянтина Килимника. За даними слідства, вони зв'язувалися зі свідками по справі за допомогою телефонів і месенджерів, і просили збрехати про їхню спільну роботу в Україні.

Нагадаємо, Полу Манафорту, колишньому піарникові Віктора Януковича та екс-керівнику виборчого штабу Трампа, у США пред'явлені 12 звинувачень. Головні - змова проти Сполучених Штатів, відмивання грошей, ухилення від сплати податків та брехливі свідчення. Манафорту може загрожувати до 80 років ув'язнення.

Також у ЗМІ була інформація, що Манафорт просував інтереси Путіна в США. Зокрема, це начебто робилося через відомого російського олігарха Олега Дерипаску. В той же час останній спростовує ці звинувачення і майже нецензурно коментує зв'язку з Манафортом.

Екс-голова штабу Трампа та піарник Януковича Пол Манафорт постане перед судом за півроку

Екс-голова штабу Трампа та піарник Януковича Пол Манафорт постане перед судом за півроку

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація