Башти Кремля: однокурсник Путіна розповів про внутрішньополітичні "розбірки" в Росії

Башти Кремля: однокурсник Путіна розповів про внутрішньополітичні "розбірки" в Росії

Фото: Associated Press

Ексрозвідник КДБ припускає, що в Росії утворилося "два табори": з одного боку — Шойгу і Путін, а з іншого — Патрушев і ФСБ.

Багато дуже важливі зовнішньополітичні акції Кремля, які вважалися усім світом як зовнішньополітичні, насправді були викликані суто внутрішніми причинами.

Про це розповів ексрозвідник КДБ, однокурсник президента РФ Володимира Путіна Юрій Швець в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"Перш за все, це тупа підкилимна смертельна боротьба в Кремлі за владу. Зрештою, це призвело до розвалу Радянського союзу. Так було в кінці 1970-х років, коли Брежнєв був слабкий. Було два конкуруючих табори: з одного боку — КДБ і Міністерство оборони, з іншого боку — МВС і Грішин, головний секретар Москви. КДБ з Міністерством оборони вирішили налякати інший табір — і придумали, що США збираються здійснити перший удар по СРСР. Всі були в паніці", — згадує Швець.

Ексрозвідник КДБ впевнений, що саме через це Радянський союз розгорнув ракети середньої дальності, від чого весь світ був шокований. За його словами, ескалація гонки озброєнь привела до розпаду Радянського союзу.

"Мені все більше здається останнім часом, що відбувається щось подібне. У Росії все більше набирає темпи транзит влади від Путіна, до іншого угруповання, які дехто називає" мобілізаційною групою", я їх називаю просто змовниками. Ця група — керівництво ФСБ на чолі з Патрушевим", — вважає однокурсник Путіна.

Він звернув увагу на питання, які останнім часом вирішує президент Росії. Нібито Володимир Путін ніколи такі питання не вирішував за 20 років.

"Він вирішує питання, як прибрати сміття в російських містах, як вчинити з конфіскованою деревиною, яку конфіскували у "лівих" підприємств. Він зустрічається з якимись молодими поетами, які пишуть для ще більш молодих росіян віршики. У цей час Патрушев вирішує стратегічні питання. він дає глобальне інтерв'ю "Комерсанту" про російсько-американські відносини, він зараз в Криму розповідає про терористів і так далі. Якщо Путіну треба щось від його імені сказати, він посилає Пєскова — і той дає інтерв'ю, які, по ідеї, мав би давати Путін. Останнє інтерв'ю Пєскова "Комерсанту" одна моя знайома американська журналістка послухала і каже: "Це що ж, тепер у Росії секретарка державою керує?" Тому у мене було глибоке враження, що ця несподівана поїздка Шойгу з Путіним в тайгу — це був вияв ось цієї підкилимної боротьби", — розповідає про внутрішньополітичну обстановку в РФ Швець.

Ексрозвідник КДБ припускає, що в Росії утворилося "два табори": з одного боку — Шойгу і Путін, а з іншого — Патрушев і ФСБ.

"Маневри, які були затіяні, в значній мірі є відображенням цієї боротьби. Що тепер буде? Тут і Україна, безумовно. Тому що Україна — це привід для нагнітання напруженості, для роздування ситуації. Якраз те саме, що було в кінці 1970-х, початку 1980-х років. Але я думаю, що все це погано закінчиться в кінці кінців для Російської Федерації. Україна — вона практично перебуває зараз в небезпеці. Їй потрібно витримати просто цей удар. Я думаю, що для цього є і сили, і можливості. Тим більше, що, адміністрація США зараз інша і всі симпатії її на стороні України", — зазначив Швець.

Він переконаний, що час працює на Україну і проти режиму Путіна.

Однокурсник Путіна прокоментував політику Кремля

Однокурсник Путіна прокоментував політику Кремля

Раніше в МЗС пояснили необхідність діалогу з Францією на тлі російської агресії в Україні.

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація