Батьківщину Санти сколихнув сексуальний скандал з дитячим насильством

Батьківщину Санти сколихнув сексуальний скандал з дитячим насильством

Фото: dovehouse.org.uk

Від 1953 року зафіксовано 151 випадок сексуального насильства.

У селищі Тисфьорд у Норвегії, де проживає біля 2 тисяч осіб, поліція зафіксувала 151 випадок сексуального насильства,, у тому числі 43 зґвалтування. Злочини вчинені й проти дітей віком від чотирьох років.

Про це повідомляє Daily Mail.

За даними видання, 11 мешканців Тисфьорду, членів общини в Лапландії, заявили у поліцію про те, що вони зазнали нападу. Після цього почалося розслідування, з якого виплило, що факти сексуального насилля почалися у цьому краї ще 1953 року, проте багато справ зникло або знищено, бо минуло занадто багато часу. 

Правоохоронці визначили, що жервтами насильства стали 82 особи, серед яких діти від 4 років, а також особи похилого віку до 75 років. Повідомляється про 92 підозрюваних. Більшість із них є корінними представниками народності саамів. Зазначається й те, що велика кількість підозрюваних зараховували себе до релігійної течії лестадіанства, тобто консервативного лютеранства. Але поліція не вбачає серед причин нападів етнічну або релігійну приналежність. 

Однак проблема полягає у тому, що релігійні і традиційні механізми у спільноті не сприяють розслідуванню, а лише блокують його, бо дехто із постраждалих, наприклад, радше піде сповідатися до церкви, аніж заявить у поліцію.

Нагадаємо, Італієць утримував румунську жінку у підвалі протягом десяти років. Він піддавав її тортурам, ґвалтував та змусив народити йому двох дітей.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація