Безкоштовний тест та лише 8 днів ізоляції: у Польщі запровадили нові правила для українських заробітчан

Безкоштовний тест та лише 8 днів ізоляції: у Польщі запровадили нові правила для українських заробітчан

Фото: Associated Press

Усіх робітників безкоштовно протестують на коронавірус.

Польща оплатить тестування на виявлення коронавірусу COVID-19 українським заробітчанам, які прямують до сусідньої країни на роботу. ПЛР-тести робитимуть коштом держбюджету країни і відбуватиметься воно за місцем праці робітників.

Про це повідомив в ефірі одного із телеканалів посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький.

Посол розповів, що усі українці на пунктах пропуску на кордоні обов’язково мають заповнити анкету, вказавши, де вони будуть жити і працювати у Польщі.  Це потрібно для того, щоб перевірити виконання умов карантину.

"Але що важливо, що цікаво, всі громадяни України, які їдуть до Польщі працювати, проходять тестування за рахунок держкоштів Польщі там, де вони будуть працювати", - сказав Ціхоцький. 

Він також пояснив, що віднедавна у Польщі скоротили терміни ізоляції після прибуття з-за кордону. Так, протягом перших восьми днів заробітчанину обмежено пересування країною. Також упродовж цього часу обмежується кількість людей, з якими робітник з України контактує.

"Людина, яка приїхала, вона може в групі працювати, але тепер обмежені протягом восьми днів, а не 14, її можливості подорожі територією Польщі", - зазначив Ціхоцький.

Нагадаємо, українсько-польський кордон можна перетнути наразі у пунктах пропуску: "Краківець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне", "Ягодин – Дорогуськ" та "Шегині-Медика". В усіх них здійснюється автомобільне сполучення, а "Шегині-Медика" - єдиний пункт пропуску, де також діє піше сполучення. 

Летіти чи не летіти: Криклій роз'яснив, що означає для українців дозвіл авіасполучення з Польщею

Летіти чи не летіти: Криклій роз'яснив, що означає для українців дозвіл авіасполучення з Польщею

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація