Били гілками та камінням: нелегальні мігранти з Білорусі під час штурму кордону травмували військових

Били гілками та камінням: нелегальні мігранти з Білорусі під час штурму кордону травмували військових

Фото: twitter.com/Straz_Graniczna / Фото: Straż Graniczna

Польські офіцери впізнали білоруських солдатів у цивільному, які штормували кордон.

Польські міграційники повідомляють про спробу нелегальних мігрантів з Білорусі прорватися на їхню сторону. Нелегальні мігранти були дуже агресивні. Вони били військовослужбовців гілками та кидали в них каміння, внаслідок цього двох військових госпіталізували.

Про це повідомляє пресслужба міграційної служби Польщі.

Інцидент стався приблизно вчора ввечері, 24 жовтня, за 0,5 км від населеного пункту Уснаж Гурний. Приблизно 60 іноземців намагалася прорватися до Польщі. Нелегальні мігранти використовували палиці та кидали каміння в офіцерів прикордонної служби та солдатів. Як повідомляє польська міграційна служба, одного з бійців іноземець вдарив гілкою в обличчя, а іншого – каменем. Військові отримали тілесні ушкодження, їх обох доставили до лікарні в Білостоку. Їхньому життю нічого не загрожує. Також кілька прикордонників отримали легкі травми.

"Мігрантам не вдалося прорватися на польську сторону. Серед людей, які штормували кордон, польські офіцери впізнали білоруських солдатів у цивільному, які ножицями розрізали концертину", - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, з суботи, 23 жовтня, у таборі з білоруської сторони більше немає людей. Намети залишилися, місця охороняють білоруські служби.

Нагадаємо, Польща продовжує боротися з міграційною кризою, яку спричинили дії режиму Лукашенка. Через наплив мігрантів уряд запровадив надзвичайний стан у Люблінському та Підляському воєводствах, який 1 жовтня подовжив на 60 днів. Раніше парламент Польщі  дозволив висилати з країни мігрантів, які незаконно перетинають кордон.

Повʼязані теми:

Наступна публікація