Білорусь не пропускає через свій кордон українців з ID-паспортами

Білорусь не пропускає через свій кордон українців з ID-паспортами

Фото: УНІАН

Україна досі не ініціювала процедури про визнання ID-карт дійсним документом для перетину кордону.

Білорусь поки не розглядає паспорт громадянина України у вигляді ID-карти як дійсний документ для перетину кордону.

Про це інформує прес-служба Державного прикордонного комітету країни.

"Українські громадяни помилково розраховують в'їхати на територію Білорусі за цими новими електронними документами. За чинною двосторонньою угодою між країнами від 2009 року про безвізові поїздки громадян новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що українська сторона досі не ініціювала процедури про визнання даних ID-карт в якості дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок.

У зв'язку з цим у прикордонному комітеті зазначили, що до врегулювання даних питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карт) і внутрішніми паспортами старого зразка (в паперовому вигляді).

Нагадаємо, що  у січні в Україні стартував перехід від паперових паспортів до ID-карток. У перший день за оформленням документів нового типу звернулося лише близько сотні людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація