Білорусь поскаржилась на низьку якість нафти з Росії та вимагатиме компенсації

Білорусь поскаржилась на низьку якість нафти з Росії та вимагатиме компенсації

Фото: Associated Press

Там говорять про можливі збитки десятки мільйонів доларів.

Білоруський концерн "Белнефтехим" вимагатиме від російської "Транснафти" компенсації за експортування неякісної нафти.

Про це журналістам розповів голова концерну "Белнефтехим" Андрій Рибаков, передає БЕЛТА.

"Окремі проби показували перевищення вмісту хлорорганічних сполук в 100 разів. Небезпека цих сполук полягає в їхній високій корозійній агресивності, також можливе забивання окремого теплообмінного обладнання та отруєння дорогої каталізаторної системи. Виходячи з унікальності обладнання його ремонт буде займати від півроку і більше. Якщо говорити про грошове вираження, то це як мінімум десятки мільйонів доларів, збиток може обчислюватися багатьма сотнями мільйонів доларів", - заявив він.

За словами Рибакова, у зв’язку з цим було на 50% знижено навантаження потужностей із переробки нафти в Білорусі. Водночас, він запевнив, що неякісна нафта буде виведена з процесу переробки.

"Потрібно замінити цю нафту якісним продуктом з відсутністю перевищення допустимої концентрації з хлорорганіки. Над цим працюємо і чекаємо інформації від російської сторони. Всі можливі наслідки будуть обговорені з "Транснафтою" на майбутній нараді. Білоруська сторона буде наполягати на виробленні компенсаційних механізмів", - наголосив очільник "Белнефтехиму".

Нагадаємо, у четвер, 18 квітня, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, оголосив, що Росія встановлює заборону на експорт нафти і нафтопродуктів до України. За його словами, деякі російські товари можна буде вивозити до України лише після спеціального дозволу. До цієї категорії входить продукція ПЕК, зокрема вугілля і нафта, і нафтопродукти. Заборона почне діяти від 1 червня 2019-го.

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація