Білоруські опозиціонери заявили, що в Україні політичного притулку просити не будуть

Білоруські опозиціонери заявили, що в Україні політичного притулку просити не будуть

Роднєнков і Кравцов перетнули кордон України.

Соратники Марії Колесникової Антон Роднєнков та Іван Кравцов, які днями перетнули кордон з Україно, у Києві заявил, що політичного притулку не проситимуть.

Про це розповіли у ТСН.Ранок. 

Вони розповіли подробиці інциденту на кордоні. Зокрема заявивли, що невідомі люди, схожі на військових, затримали їх у Мінську і залякували тюремним строком, якщо ті не виїдуть з опозиціонеркою Марією Колесниковою на власному авто до України.

Її до машини підсадили на нейтральній території між українсько-білоруськими прикордонми пунктами. Але порвавши паспорт, жінка пішла назад, а соратники, втікаючи від переслідувачів, рушили до українського прикордонного пункту. За їхніми даними опозиціонерка нині в Мозирській прикордонній частині. 

Своєю чергою, член президії Координаційної ради білоруської опозиції Максим Знак заявив, що Марію Колесникову можуть спробувати видворити з країни повторно. За його даними, до Мозирського прикордонного загону пізно увечері під'їхала колона техніки для того, щоби перевезти кудись затриману: чи то знову на український кордон, чи до Мінська. 

Зниклу опозиціонерку можуть спробувати повторно видворити з Білорусі

Зниклу опозиціонерку можуть спробувати повторно видворити з Білорусі

Нагадаємо, 7 вересня зранку стало відомо про викрадення в Мінську опозиціонерки Марії Колесникової. Де вона перебуває — невідомо. Водночас на зв'язок перестали виходити двоє інших опозиціонерів — Антон Роднєнков та Іван Кравцов.

8 вересня у Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що всі троє пройшли прикордонний контроль і виїхали до України. Згодом там заявили, що Колесникова все ж не виїхала до України, а затримана. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація