Білоруські силовики готові застосовувати зброю проти протестувальників - очільник міліції Мінська

Білоруські силовики готові застосовувати зброю проти протестувальників - очільник міліції Мінська

Фото: Associated Press

За словами Кубракова, застосування силовиками зброї є "крайнім заходом".

Силовики Білорусі готові застосовувати бойову зброю та спецзасоби проти учасників масових протестів, якщо "злочин неможливо припинити в інший спосіб".

Про це очільник мінської міліції Іван Кубраков заявив в етері телеканалу "ОНТ".

"Ми не підемо з вулиць. Ми забезпечимо охорону громадського порядку, і ми, на сьогоднішній день, готові до припинення будь-яких протиправних дій", - сказав він. 

За словами Кубракова, застосування силовиками зброї є "крайнім заходом", до якого можуть вдатися за умови, що вмовляння чи застосування фізичної сили не спрацювало. 

"Ми готові, у нас достатньо і спеціальних засобів, і є табельна зброя на озброєнні, яку ми готові застосувати", - зазначив правоохоронець.

Раніше про те, що білоруські силовики можуть застосовувати бойову зброю і спецзасоби проти учасників протестів, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Казакевич.

"Ми зіткнулися не просто з агресією, а з групами бойовиків, радикалів, анархістів, футбольних фанатів. Очевидно що Білорусь намагаються увігнати у хаос 90-х... змусити пройти сумний шлях республік, які пережили кольорові революції", - висловився він. 

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проведені на заході республіки військові навчання "напоумили" зовнішні сили, які зрозуміли, що у Мінська є "хороший кулак".

Тим часом, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум Олександру Лукашенку. На те, аби виконати вимоги опозиції, він має 13 днів. Якщо цього не зробить - білоруси обіцяють загальнонаціональний страйк на підприємствах, блокування доріг та бойкот урядових магазинів.

А в Європейському Союзі не виключають можливість розширення санкцій проти чиновників і представників влади Білорусі в разі застосування бойової зброї проти учасників протестів. 

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни. Мітинги тривають вже 68 днів.

Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей

Масові затримання у Білорусі: лише у Мінську заарештували майже 7 десятків людей

Повʼязані теми:

Наступна публікація