Більш небезпечні, ніж усі попередні: у Росії попередили про негативні наслідки нових санкцій США

Більш небезпечні, ніж усі попередні: у Росії попередили про негативні наслідки нових санкцій США

Олексій Кудрін вважає, що нові санкції для Росії будуть мати гірші наслідки, ніж всі попередні. / Фото: Reuters

Екс-міністр фінансів РФ вважає, що росіяни відчують дію санкцій найближчим часом.

Нові антиросійські санкції, які були прийняті Конгресом США і підписані президентом Дональдом Трампом, таять у собі більше небезпеки для Москви, ніж усі попередні.

Про це заявив екс-міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, передає "Дождь".

Трамп таки підписав закон про посилення санкцій проти РФ

Трамп таки підписав закон про посилення санкцій проти РФ

"Тепер не тільки американські компанії і банки не мають права кооперації з нашими санкційними підприємствами. Новий американський закон визначив, що будь-яке підприємство і банк в світі, якщо він буде взаємодіяти з санкційним підприємством, може піддатися санкціям США", — сказав він.

Кудрін вважає, що тепер багато європейських компаній "будуть боятися" співпрацювати з російськими компаніями, які можуть взаємодіяти "з нашими ж санкційними компаніями".

"Тим самим виникає ланцюжок "інфікування" по дії цього закону", - сказав екс-міністр і додав, що багато світових компаній обмежать взаємодію з росіянами.

Кудрін попередив, що в Росії відчують дію санкцій найближчим часом - саме набуття чинності цих норм починається лише наприкінці вересня – у жовтні.

Нагадаємо,  Трамп підписав закон про санкції проти Росії. Ще до затвердження санкцій російський президент Володимир Путін відповів США на нові санкції, які Конгрес схвалив через російське втручання у виборі президента США в 2016 році, а також анексію Криму та агресію в Сирії. 

27 липня за документ, який збільшує економічний тиск на Москву - проголосували 98 американських сенаторів, проти - лише двоє. Раніше, так само переконливо, санкції підтримали і в палаті представників. 

У відповідь 28 липня 2017-го РФ оголосила що з 1-го серпня припиняє використання посольством США в Росії всіх складських приміщень у Москві і дачі в Срібному бору і закликала США зменшити кількість спіробітників дипвідомств на російські територій до 455. 

У Кремлі відреагували на закон про посилення санкцій проти Росії

У Кремлі відреагували на закон про посилення санкцій проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація