Більше сотні тисяч людей вийшли на "Марш справедливості" у Стамбулі проти політики Ердогана

Лідер турецької опозиції закликав звільнити журналістів та активістів з в'язниць. 

Понад 100 тисяч людей взяли участь в "Марші справедливості" у турецькому місті Стамбул мітингувальники виступали проти політики президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Звертаючись до натовпу головний турецький опозиціонер Кемаль Кілікдароглу заявив, що його 25-денний похід з Анкари до Стамбула, який завершився недільним мітингом в Стамбулі, став першим етапом довгої кампанії.

"Ми будемо руйнувати стіни страху", - сказав він натовпу, який зібрався вітати його наприкінці свого 425-кілометрового  шляху, повідомляє Reuters.

Він закликав уряд скасувати надзвичайний стан, вжитий після невдалого перевороту липня 2016 року, звільнити десятки журналістів із в'язниць та відновити незалежність судів Туреччини

Кілікдароглу, глава Світської республіканської народної партії, оголосив про  протест минулого місяця. Ердоган критикував опозиціонера і сказав, що правосуддя потрібно шукати в парламенті, а не на вулиці.

Як повідомлялося раніше, президент Туреччини Реджеп Ердоган уже звинуватив мітингувальників у змові з терористами, курдськими бойовиками та послідовниками опального проповідника Гюлена, який, за урядовою версією, й готував минулорічний переворот із замахом на Ердогана.
 

Турецька опозиція багатотисячним маршем вирушила від Анкари до Стамбула

Турецька опозиція багатотисячним маршем вирушила від Анкари до Стамбула

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація